Δική του η κορυφή


Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στη Γλασκώβη, ήταν για 4η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης στη Γλασκώβη, ενώ συνέχισε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Νοέμβριο του 2018, αγωνιζόμενος μάλιστα τραυματίας.

Ο κορυφαίος και ανίκητος αθλητής του 2018 δήλωσε: "Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ για την εμπιστοσύνη του στα αποτελέσματά μου τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστώ την οικογένειά μου τη μητέρα μου, τη
Βασιλική Μιλλούση και τον προπονητή μου που με στήριξαν στη δύσκολη εφετινή χρονιά. Αυτή τη φορά καταφέραμε να τρενάρουμε την επέμβαση που έπρεπε να κάνω προκειμένου να πάρω μέρος στις σημαντικές διοργανώσεις. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και θα είμαι γρήγορα έτοιμος. Είμαι πεπεισμένος ότι στο επόμενο μεγάλο ραντεβού θα φέρουμε ακόμη δύο χρυσά. Κάποια στιγμή θα χάσω. Είναι σίγουρο. Αισθάνομαι όμως δέκα εκατομμύρια φορές πιο δυνατός από τη στήριξη των Ελλήνων".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλος που έκανε την απονομή στον Λευτέρη Πετρούνια τόνισε: Αυτό που είναι σημαντικό για εσάς τους αθλητές και δεν έχει σχέση με την επίδοση, είναι πως το κυριότερο είναι αυτό που αφήνετε πίσω σε όλους μας πέρα από τη νίκη. Το σημαντικότερο είναι το παράδειγμα ήθους. Περισσότερο και από τα μετάλλια που μπορείτε να κατακτήσετε".

Δεύτερος στις προτιμήσεις των αθλητικών συντακτών ήταν ο αθλητής του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς και τρίτος ο κολυμβητής Κριστιάν Γκολομέεβ.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ

Η κορυφαία αθλήτρια του 2018, Άννα Κορακάκη, κατέκτησε τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής μέσα στο 2018, συνεχίζοντας την αξιοθαύμαστη πορείας της που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα τα τελευταία χρόνια.
"Ευχαριστώ όλους τους συντάκτες για την ψήφο τους είναι τιμητικότατος ο τίτλος για μένα.Επίσης την οικογένειά μου που με στηρίζει ,τον προπονητή μου και την ομοσπονδία μου που είναι στο πλευρό μου. Θέλω να αφιερώσω το βραβείο στον κύριο Άρη Θεοδωρίδη που άλλαξε την αθλητική μου ζωή, κατασκευάζοντας στην πόλη μου αθλητικά κέντρα στα οποία μπορούμε να προπονούμαστε", δήλωσε η Άννα Κορακάκη.

Την Κορακάκη ακολούθησε η άλτρια του επι κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και οι αθλήτριες της κωπηλασίας, Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Καλύτερη ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε αυτή της υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, κατακτώντας πέρα από το νταμπλ εντός συνόρων και το πρωτάθλημα Ευρώπης νικώντας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης την Προ Ρέκο με 9-7.
Ο προπονητής της ομάδας κ. Βλάχος δήλωσε: "Τα τελευταία πέντε χρόνια ονειρευτήκαμε ξανά έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Είχαμε καλό σχεδιασμό και χρόνο με τον χρόνο δυναμώσαμε αγωνιστικά για να ξαναφτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό έγινε μάλιστα στην έδρα της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, οπότε έχει μεγαλύτερη αξία".

Δεύτερη στη σχετική ψηφοφορία ήταν η εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση και στην τρίτη θέση της ψηφοφορίας η εθνική ομάδα των εφήβων στο ίδιο άθλημα.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Καλύτερος προπονητής για το 2018 αναδέχθηκε ο Δημήτρης Ράφτης, προπονητής του Πετρούνια και νωρίτερα του Μάρα με τεράστιες επιτυχίες ως ομοσπονδιακός προπονητής.
"Τη διαφορά κάνουν οι αθλητές. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι και εμείς απλά τους υποστηρίζουμε", τόνισε ο προπονητής των επιτυχιών.

Στην δεύτερη θέση ο προπονητής στίβου Δημήτρης Πομάσκι και στην 3η ο προπονητής υδατοσφαίρισης Θοδωρής Βλάχος.

Στην κατηγορία των αλητών με αναπηρία. Κορυφαίος αναδείχθηκε ο Αριστέιδης Μακροδημήτρης (κολύμβηση).
Ο νικητής δήλωσε: "Ευχαριστώ όλους τους αθλητικούς συντάκτες γι' αυτό το βραβείο. Δεν ανήκει μόνο σε μένα αλλά και στην οικογένεια και τον προπονητή μου με τον οποίο έχουμε τέλεια συνεργασία τα τελευταία δέκα χρόνια".

Δεύτερος στην σχετική ψηφοφορία ήταν ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια) και στην 3η θέση ο Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος).

Στην κατηγορία των αθλητριών με αναπηρία. Κορυφαία ήταν η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση).
Η νικήτρια ανέφερε: "Ευχαριστώ για την βράβευση, είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ. Το ότι άλλαξα αγωνιστική κατηγορία με δυσκόλεψε αλλά δεν πτοήθηκα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Μιχάλη Νικόπουλο με τον οποίο είμαστε μαζί από το 2008".

Ακολούθησε η Κέλυ Λουφάκη (φιφασκία με αμαξίδιο) και η Μαρία Σταματούλα (στίβο).

Στις καλύτερες ομάδες αθλητών με αναπηρία. Κορυφαία η εθνική ομάδα BC3 Μπότσια. Δεύτερη στην ψηφοφορία ήταν η Εθική ομάδα σπάθης ανδρών με αμαξίδιο και τρίτη η εθνική ομάδα ανδρών Γκολμπολ.

Στην εκδήλωση υπήρξαν και ειδικές βραβεύσεις και αυτές ήταν:

Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους»:
Βασιλική Μιλλούση (γυμναστική) & Κώστας Παπαγεωργίου (πιγκ πογκ) & Βάσω Σκάρα (χάντμπολ)

Έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς»: Οικογένεια Γούνα (πόλο)

Τιμητική Διάκριση: ΑΕΚ Μπάσκετ (για την επέτειο των 50 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης), Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης ταινίας 1968), Βασίλης Γεωργίου (δημοσιογράφος)

Τιμητική Διάκριση: Μεσσηνιακός Γ.Σ. (για τα 130 χρόνια προσφοράς και δράσης)

Τιμητική Διάκριση: Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Βασίλης Τοροσίδης, που έχουν ξεπεράσει τις 100 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου

Ανερχόμενο Ταλέντο: Ελίνα Τζένγκο (στίβος)

Ανερχόμενο Ταλέντο: Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία) & Μαρία Κυρίδου (κωπηλασία)

Ανερχόμενο Ταλέντο: Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (ιστιοπλοϊα)
Τιμητική Διάκριση: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Τιμητική Διάκριση: Special Olympics & Γιάννα Δεσποτοπούλου & Κώστας Τριανταφύλλου

Τιμητική Διάκριση: Αντώνης Κουνάδης, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα