Ελλάδα-Κύπρος: Τα πολλαπλά οφέλη

Αγωνιστικά, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό εαυτό τους, κατέκτησαν πληθώρα μεταλλίων, ενώ σημειώθηκαν αρκετές επιδόσεις που στέκονται και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο την πρώτη μέρα των αγώνων, όσο και τη δεύτερη.

Με τις εμφανίσεις τους στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, κι αν λάβουμε υπόψιν ότι δεν μετείχαν όσοι πήραν μέρος στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ νεότητας στο Μάριμπορ, απέδειξαν ότι στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει βάθος και ποιότητα.

Οι

νεαροί αθλητές και αθλήτριες, αλλά και οι προπονητές τους, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι σωματειακοί, ένιωσαν την υπερηφάνια της εκπροσώπησης της χώρας σε διοργάνωση εκτός των συνόρων, φορώντας το εθνόσημο, που αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε αθλούμενο.

Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η επαφή και η αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας που ταξίδεψε στην Κύπρο, το μεταξύ τους «δέσιμο». Όλοι οι παρόντες εκθειάζουν το υπέροχο κλίμα στις τάξεις της αποστολής, την άψογη στάση και παρουσία τους εντός κι εκτός του σταδίου – μια σημαντική παρακαταθήκη για τις μελλοντικές εθνικές ομάδες.

Το γεγονός ότι στη Λευκωσία βρέθηκαν παιδιά από 54 συλλόγους από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα – από την Ορεστιάδα μέχρι τη Λευκίμμη και από τη Χίο ως την Ιεράπετρα -, αποδεικνύει ότι ο στίβος παραμένει ένα εξαιρετικά δημοφιλές και ελκυστικό σπορ, που καλλιεργείται σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, για να έχουν αυτά τα πολύ θετικά μηνύματα συνέχεια, δεν αρκούν οι εξαιρετικές δράσεις και η φιλοσοφία του ΣΕΓΑΣ, των περιφερειακών επιτροπών και των σωματείων ή ο κάματος των προπονητών, των αθλητών και των γονέων τους. Απολύτως απαραίτητη είναι και η πολιτική βούληση.

Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων όπου γυμνάζονται τα μέλη των εθνικών ομάδων και χιλιάδες ακόμα παιδιά, αλλά και ένα φιλικό προς τον μαθητή-αθλητή εκπαιδευτικό περιβάλλον, είναι τομείς που όλος ο αθλητικός κόσμος αναμένει να εγκύψει η νέα αθλητική ηγεσία, ώστε τα οφέλη από διοργανώσεις όπως η διεθνής συνάντηση με την Κύπρο, να είναι μακροπρόθεσμα όχι βραχυπρόθεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα