Ελλάδα-Ουγγαρία 13-14: «Λύγισε» στα πέναλτι η Εθνική (highlights)

Οι Ούγγροι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και κατάφεραν να προηγηθούν με δυο γκολ στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου (4-2). Η ελληνική ομάδα έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο οκτάλεπτο και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με ένα γκολ (5-4). Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική έδειξε τις δυνατότητές της και κατάφερε να γυρίσει το σκορ, όμως 6’’ πριν το τέλος, οι Ούγγροι έφεραν το ματς στα ίσια.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Ουγγαρία

είχε συνεχώς το προβάδισμα, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να ισοφαρίζει κάθε προβάδισμα των αντιπάλων της. Ο Κάκαρης σημάδεψε το δοκάρι στα 55’’, στη μεγάλη ευκαιρία που είχε η ελληνική ομάδα να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι Μαγυάροι ήταν πιο ψύχραιμοι και τυχεροί, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Τρομερή εμφάνιση από τον Γενηδούνια, ο οποίος με τέσσερα γκολ ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής Ελλάδος. Από την πλευρά των Ούγγρων ξεχώρισαν οι Μάνχερτς και Ζάλανκι με τρία γκολ.

Αυτό ήταν το 14ο χρυσό μετάλλιο για τους Μαγυάρους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Συνολικά έφτασαν τα 38 μετάλλια, καθ8ώς έχουν 13 σε Ολυμπιακούς Αγώνες, από τα οποία τα εννέα είναι χρυσά, καθώς επίσης και τρεις κατακτήσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-5, 7-7, 10-10 (13-14)

Τα γκολ:

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάτος.

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Λεβάι, Άνγκιαλ, Μάνχερτς 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ.

Το σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα