Ελλάδα-Πορτογαλία Κ21: Μεγάλη νίκη για την Εθνική Ελπίδων!

H Εθνική Ελπίδων ξεκίνησε δυναμικά και δημιούργησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά μετά την πρώτη σέντρα του αγώνα. Ο Νιάρχος έκλεψε την μπάλα και αφού έπαιξε το “ένα-δύο” με τον Δαρέλα έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σοάρες.

Η Πορτογαλία είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά η Ελλάδα τις ευκαιρίες. Συγκεκριμένα στο 10′ ο Τζόλης απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά ο Σοάρες απέκρουσε στην κλειστή του γωνία διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Μέχρι

και το 20ο λεπτό η Ελλάδα  είχε ήδη τέσσερις καλές στιγμές προκειμένου να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 15′ ο Σοάρες βγήκε ξανά νικητής στη… μονομαχία με τον Τζιόλη και στο 17′ ο Κωνσταντόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.H Πορτογαλία όμως ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Φρανσίσκο Κονσεϊσάο στο 29’.

Η Ελλάδα είχε την απάντηση δύο λεπτά αργότερα, με τον Χρήστο Τζόλη στο 31΄ να νικάει με σουτ τον αντίπαλο γκολκίπερ και να γράφει το 1-1.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42′) η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, αλλά η “στρογγυλή θεά” δεν έκανε το χατήρι στον Κουρφαλίδη και έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε δυναμικά ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού και τελικά δικαιώθηκε. Συγκεκριμένα μετά από γύρισμα του Κίτσου, ο Παναγίδης με υποδειγματικό πλασέ σκόραρε στο 50′ διαμορφώνοντας το 2-1 .

Στο 53′ η Εθνική πλησίασε και πάλι στο γκολ, με κεφαλιά του Δαρέλα. Η Πορτογαλία στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε αρκετά επικίνδυνη δυσκολεύοντας το συγκρότημα του Παπαδόπουλου, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του 2-1 και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Κρυπαράκος, Τόλης, Κωστής, Κίτσος, Κουρφαλίδης (78′ Μεταξάς), Καραμπέρης, Δαρέλας, Παναγίδης (64′ Παναγιώτου), Νιάρχος (56′ Ζουγλής), Τζόλης

Πορτογαλία (Ρούι Ζόρζε): Σοάρεζ, Γκόμες (83′ Εστέβες), Βέιγκα, Τόμας Αραούχο, Ροντρίγκεζ, Μπερνάρντο, Σόουζα (46′ Ματέους), Μαρκέζ (72′ Σάντος), Μοράϊς (62′ Σίλβα), Κονσεϊσάο, Ενρίκε Αραούχο (46′ Τομάς).

Keywords
Τυχαία Θέματα