Εθνική ομάδα: Αυτή η “τσιγγάνα”

Η Εθνική Ελλάδος βρήκε σταθερή έδρα στην “Αγιά Σοφιά”. Το πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας, το οποίο παρά τα προβλήματα που παρουσίασε στο πρόσφατο ματς με την Ολλανδία, αποτελεί τη νέα της έδρα. Αυτό είναι ένα βήμα μπροστα για τη “γαλανόλευκη”.

Τί γίνεται όμως με το προπονητικό της κέντρο; Δεν μιλάω για ένα μόνιμο “σπίτι” που θα στεγάσει οριστικά κι αμετάκλητα

το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σε ότι έχει να κάνει με αυτό, από την Ομοσπονδία έχουν γίνει προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για κέντρο σε διάφορες περιοχές αλλά καμία από αυτές δεν έχει τελεσφορήσει. Παραμένει ωστόσο στην ατζέντα και οι προσπάθειες συνεχίζονται. Ίσως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη πίεση.

Μέχρι πριν από ένα χρόνο, υπήρχε ο Άγιος Κοσμάς, όπου για αρκετά χρόνια η Εθνική ομάδα είχε τη βάση της. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν εκεί, είχε δημιουργηθεί η αίσθηση του “σπιτιού”.

Με την ανάπλαση όμως όλης της περιοχής λόγω Ελληνικού, η Εθνική Ελλάδος “ξεσπιτώθηκε” και ουσιαστικά επέστρεψε σε εποχές πριν το 2003. Έκτοτε προπονείται είτε στη Ριζούπολη, είτε στην Καλλιθέα, είτε στο Περιστέρι, είτε ακόμα και στην Βουλιαγμένη και κάποια στιγμή και στα Σπάτα.

Ωστόσο, ενόψει των αναμετρήσεων με τη Νέα Ζηλανδία και την Γαλλία και λόγω της επανασποράς που γίνεται στα γήπεδα της Αττικής, έρχεται στην επιφάνεια αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα. Είναι γεγονός πως διαχρονικά οι ομάδες περιμένουν την “διακοπή” του Νοεμβρίου για να προχωρήσουν σε επανασπορά, συντήρηση και βελτίωση των προπονητικών τους κέντρων αλλά και των γηπέδων τους, τα οποία κλείνουν για περίπου δύο εβδομάδες για να “αναπνεύσουν” και να δυναμώσουν.

Γι’ αυτό και το φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία θα γίνει στην Ριζούπολη και όχι στην “Αγιά Σοφιά” ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο.

Και οι προπονήσεις; Αφού λοιπόν όπου κι αν ρώτησε η ΕΠΟ πήρε αρνητική απάντηση με την αιτιολογία της επανασποράς και της συντήρησης, όλα δείχνουν ότι οι προπονήσεις (αρκετές εκ των οποίων θα είναι και διπλές) θα γίνουν στη Νέα Σμύρνη, καθώς καμία ομάδα δεν ήθελε να επιβαρύνει το προπονητικό της κέντρο με οκτώ ημέρες προπονήσεων άλλης μιας ομάδας.Το ευτυχές γεγονός είναι ότι το χορτάρι στο γήπεδο του Πανιωνίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί άμεσα, ώστε η “κορωνίδα” του ποδοσφαίρου μας να μην περιπλανιέται στην Αττική για να έχει τα βασικά στην προσπάθεια που κάνει να ανέβει και πάλι στα σκαλοπάτια του ευρωπαϊκού στερεώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα