Έβερτον – Λούτον 1-2: Ιστορική πρώτη νίκη! (highlights)

Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς, που ανέβηκε στα «σαλόνια» φέτος για πρώτη φορά από το 1991-92, δεν είχε τρίποντο στα «σαλόνια» από τον Απρίλιο του 1992, δεν είχε κερδίσει εκτός έδρας στην πρώτη κατηγορία από το 1991, ενώ δεν είχε επικρατήσει στην έδρα της Έβερτον από το 1988!

Όλες αυτές οι παραδόσεις όμως έσπασαν στο «Γκούντισον Παρκ», όπου η Έβερτον έχει χάσει και τα τέσσερα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν, για πρώτη φορά από το 1958-59!

Η Έβερτον, ξεκίνησε δυνατά το ματς και έχασε ευκαιρίες με ΜακΝιλ, Κάλβερτ – Λιούιν, Γκάρνερ, Γκέι και Ονανά, όμως στη συνέχεια αιφνιδιάστηκε

από τις στημένες φάσεις της Λούτον με τον Ντάουτι.

Στην πρώτη από αυτές, στο 24ο λεπτό, ο Μόρις έπιασε την κεφαλιά, ο Πίκφορντ απέκρουσε και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο στόπερ Λόκγιερ, πρόλαβε τον Γιανγκ και έγραψε από κοντά το 0-1.

Η Λούτον, προηγήθηκε για πρώτη φορά φέτος στη σεζόν και στο 31′ έκανε και το 0-2, όταν ο Ντάουτι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μόρις πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, για να σκοράρει με άμεση εκτέλεση!

Στο 37′, η Έβερτον είχε δοκάρι με κεφαλιά του Γκάρνερ, ενώ στο 41′ κατάφερε να μειώσει, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Κάλβερτ – Λιούιν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά!

Στο β’, η Έβερτον πίεσε και είχε κάποιες φάσεις με τους Κάλβερτ – Λιούιν και Μπέτο, όμως η Λούτον κράτησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα την πρώτη νίκη της σεζόν, φτάνοντας τους τέσσερις πόντους, όσους και η σημερινή αντίπαλός της.

Έβερτον (Ντάις): Πίκφορντ – Γιανγκ (78′ Πάτερσον), Ταρκόφσκι, Μπράνθγουεϊτ, Μικολένκο – Γκάρνερ, Ονανά, Γκέι (46′ Χάρισον), ΜακΝιλ (84′ Νταντζούμα)- Ντουκουρέ (60′ Μπέτο) – Κάλβερτ – Λιούιν.
Λούτον (Έντουαρντς): Καμίνσκι – Μπερκ (46′ Άντερσεν), Λόκγιερ (56′ Μένγκι), Μπελ – Καμπορέ, Μπάνζου, Νακάμπα, Ντάουτι (83′ Γούντροου) – Μπράουν, Ογκμπένε, Μόρις (78′ Αντεμπάγιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβερτον – Λούτον 1-2, Ιστορική,everton – louton 1-2, istoriki