Έβερτον – Τότεναμ 2-2: “Λύτρωση” στις καθυστερήσεις (highlights)

Η ιστορία επαναλήφθηκε στο “Goodison Park”, αφού για 5η διαδοχική σεζόν Έβερτον και Τότεναμ ήρθαν ισόπαλες και μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Οι Λονδρέζοι κρατούσαν τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις, όμως ένα γκολ του Μπρέιθγουεϊτ στο 90+4’, «λύτρωσε» την Έβερτον και χάρισε στα «ζαχαρωτά» έναν χρυσό βαθμό, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα τη φετινή σεζόν στην Premier League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς

για την Τότεναμ, αφού μόλις στο 4ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον άνθρωπο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον το “Goodison Park”. Ο Ρισάρλισον πλήγωσε την πρώην του ομάδα και έβαλε τους Λονδρέζους σε θέση οδηγού από πολύ νωρίς.

Παρότι η Έβερτον, όπως ήταν λογικό, αιφνιδιάστηκε, έβγαλε αντίδραση και σταδιακά ισορρόπησε την κατάσταση. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης από στατική φάση με τον Κάλβερτ Λιούιν. Ένα γκολ στο οποίο φέρει τεράστια ευθύνη ο Βικάριο.

Η Τότεναμ, πάντως, δεν πτοήθηκε, αφού πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο πήρε και πάλι τα ηνία στο σκορ. Στο 41’ οι Λονδρέζοι «χτύπησαν» στην κόντρα-επίθεση και με υπέροχο σουτ του Ρισάρλισον ανέκτησαν το προβάδισμα. Δεύτερο γκολ για τον Βραζιλιάνο φορ κόντρα στην πρώην ομάδα του, το οποίο πάντως δεν πανηγύρισε, σεβόμενος όσα έχει ζήσει στο “Goodison Park’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον ήταν εκείνη που ανέβασε την απόδοση της και πίεσε την Τότεναμ, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες – όπως και οι φιλοξενούμενοι για να «καθαρίσουν» το ματς – και τελικά δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις. Στο 90+4’ από μία στατική φάση, η άμυνα της Τότεναμ και δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μπρέιθγουεϊτ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Έβερτον (Σον Ντάις): Πίκφορντ, Γκόντφρεϊ (75’ Κόουλμαν), Ταρκόβσκι, Μπρέθγουεϊτ, Μικολένκο, Γιανγκ (80’ Κέρμιτ), Γκεγιέ, Γκάρνερ, ΜακΝίλ (85’ Ντόμπιν), Χάριζον, Κάλβερτ-Λιούιν (85’ Μπέτο).

Τότεναμ (Άγγελος Ποστέκογλου): Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Φαν ντε Φεν, Ουντότζι, Χέιμπιεργκ (89’ Ντραγκούσιν), Μπεντανκούρ (64’ Σαρ), Τζόνσον (64’ Κουλουσέφσκι), Μάντισον (86’ Χιλ), Βέρνερ (86’ Σκιπ), Ρισάρλισον.

Keywords
Τυχαία Θέματα