Φενέρμπαχτσε – Μονακό 86-74: Με την… αύρα του Σάρας! (highlights)

Οι δύσκολες μέρες ανήκουν στο παρελθόν για τη Φενέρμπαχτσε, καθώς η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε στις νίκες και το έκανε κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, βλέποντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Η Κωνσταντινούπολη αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά αφιλόξενη για τη Μονακό, αφού γνώρισε την 5η σερί ήττα της, με τη Φενέρ να βελτιώνει το ρεκόρ της σε 7-7, πριν ακολουθήσει μία ακόμη διπλή εβδομάδα.

Η Φενέρ είχε τον έλεγχο, η Μονακό τον… Τζέιμς

Για να καταφέρει να φτάσει σε αυτή τη νίκη, ωστόσο, η Φενέρ χρειάστηκε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και

να σταματήσει τον απίστευτο σε ένα ακόμη παιχνίδι, Μάικ Τζέιμς. Οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, ανταπεξήλθαν στην πολύ πιεστική άμυνα της Μονακό και είχαν σχεδόν σταθερά το προβάδισμα (24-21). Με την εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου, δε, μπήκαν στην εξίσωση Μότλεϊ και Γκούντουριτς και η Φενέρ αποσπάστηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (42-30), δείχνοντας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Ήταν η στιγμή, όμως, που αποφάσισε να βγει μπροστά ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός το πήρε προσωπικά και με ένα επιθετικό κρεσέντο έφερε τη Μονακό σε απόσταση αναπνοής (46-45) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Χέιζ-Ντέιβις, Καλάθης και… ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά

Ο Τζέιμς συνέχισε να είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την άμυνα της Φενέρ και μετά την ανάπαυλα (54-52), όμως δεν ήταν αρκετό για τη Μονακό. Οι Τούρκοι με «μαέστρο» τον Καλάθη, που ήταν παντού στο γήπεδο, είχαν απάντηση. Με «όπλο» αυτή τη φορά την άμυνα και συνέπεια στην επίθεση, επανέφεραν γρήγορα την… τάξη και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +11 (68-57). Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το τέταρτο δεκάλεπτο, αφού η αντίδραση της Μονακό δεν ήρθε ποτέ. Τζέιμς και Οκόμπο ήταν οι μοναδικοί που πάλευαν επιθετικά, όμως η Φενέρ εξακολουθούσε να κάνει θραύση στα ριμπάουντ και συντήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους, χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα. Ντεμπούτο με νίκη, λοιπόν, για τον Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της Φενέρ (86-74.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 46-45, 68-57, 86-74

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα