Φωτιά στη Βούλα – Πυροσβεστική: Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω των ανέμων 8 μποφόρ [εικόνες]

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, επιβεβαίωσε τις υλικές ζημιές σε κατοικίες λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Άνω Βούλας. Ακόμη μίλησε για άνεμους οκτώ μποφόρ οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε στη συνέχεια στην Άνω Βούλα. ”Δώσαμε εντολή εκκένωσης στις 16:20”, ανέφερε ακόμη.

”Εξαιτίας των βορειοανατολικών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 μποφόρ, η πυρκαγιά πηρε γρήγορα διαστάσεις και κατευθύνθηκε προς τον αστικό ιστό. Γι αυτό μέσω του 112 αποστείλαμε μήνυμα στους κατοίκους

της Άνω Βούλας προκειμένου να απομακρυνθούν. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμενω ήταν άμεση, και ενισχύθηκαν κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς”, δήλωσε ο κ. Αρτοποιός.

Συνολικά επιχειρούν 102 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα και 30 οχήματα. Οι πεζοπόρες δυνάμεις ενισχύονται. Έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ συνδράμει και ο στρατός με εναέρια μέσα.

Στις προσπάθειες συνδράμουν:

72 πυροσβέστεςτρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων22 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα6 αεροσκάφητρία ελικόπτερα κι ένα ελικόπτερο εναέριου συντονισμούελικόπτερο του ελληνικού στρατούεκατοντάδες εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ

Μετά τις 18:00 το απόγευμα σημειώθηκαν δύο αναζωπυρώσεις, που ωστόσο ελέγχθησαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ακολούθησαν νέες που μαίνονται. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις 7 σήμερα το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στη ”μάχη” για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής (Άνω Γλυφάδα και Βούλα).

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, προληπτική εκκένωση περιοχών, απεγκλωβισμό ατόμων και ζώων. Παράλληλα, ενεργούν για τη διασφάλιση της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

150 αστυνομικοί και 48 οχήματα

Πιο αναλυτικά, διατίθενται πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές), που μέχρι στιγμής, ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και συνδράμουν στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και 2 ζώων.

Επιπρόσθετα, ειδικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα, παρέχοντας στους πολίτες νερό και τρόφιμα. Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα