Φούλαμ: Ο Μάρκο Σίλβα ξέρει…

Ο Μάρκο Σίλβα ολοκληρώνει σε λίγους μήνες την τρίτη σεζόν του στο Λονδίνο. Πήρε μια ομάδα από την 2η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και από τα χέρια του Σκοτ Πάρκερ και την οδήγησε από την πρώτη κιόλας χρονιά του στον πάγκο στην Premier League.

Πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη Φούλαμ ήταν η σταθερότητα. Από το 2014 έως το 2018 έπαιζε στην Championship. Από το 2019 έως το 2022 ανεβοκατέβαινε σε πρώτη και 2η κατηγορία.

Πριν δέκα χρόνια ήταν η τελευταία φορά που έκανε σερί

ετών στο κορυφαίο επίπεδο ποδοσφαίρου στο νησί.

Με τους Ρόι Χότζον και Μαρκ Χιούζ κατέγραψε πριν αρκετά χρόνια τις κορυφαίες στιγμές της στην Premier League με 7η και 8η θέση. Με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο εξασφαλίζει σταθερότητα στη μέση της βαθμολογίας, μια ομάδα που δεν ξεχειλίζει από ταλέντο και που θεωρητικά έχει ποιοτικότερο παίκτη της τον 35χρονο Βραζιλιάνο Γουίλιαν.

Η απώλεια του Μίτροβιτς έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στο πρώτο μισό της σεζόν, Γ Φούλαμ αναζητούσε εναγωνίως σημείο αναφοράς στην επίθεση για δύο λόγους. Πρώτος και βασικός γιατί εκεί βρισκόταν επί σειρά ετών ο Μίτροβιτς και άπαντες αναζητούσαν αυτόν για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέχρι να πωληθεί το καλοκαίρι και να φέρει περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες στα ταμεία του συλλόγου. Δεύτερος γιατί οι μέσοι της Φούλαμ δεν είναι προικισμένοι για να σκοράρουν αρκετά.

Το τελευταίο διάστημα προκύπτουν για τη Φούλαμ βασικοί λόγοι που της επιτρέπουν να είναι αποτελεσματικότερη, δημιουργικότερη και να κάνει κάποια σπουδαία αποτελέσματα. Ο Ιγουόμπι, απόκτημα από την Έβερτον το καλοκαίρι είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά. Βρήκε ρόλο, προσαρμόστηκε και άρχισε να αποδεικνύει για ποιο λόγο ο Σίλβα έδωσε 25 εκατομμύρια το καλοκαίρι για να τον αποκτήσει.

Η Φούλαμ είχε επενδύσει πολλά στην απόκτηση του νεαρού Βραζιλιάνου Ροδρίγο Μουνίς που πήρε από τη Φλαμένγκο. Πήρε από εκείνον 5 γκολ τη χρονιά ανόδου από την Championship, τον έδωσε δανεικό στη Μίντλεσμπρο και επέστρεψε εφέτος για να σκοράρει 7 φορές σε 17 συμμετοχές. Τα 7 τέρματα που έχει σημειώσει είναι όλα μετά τον Φεβρουάριο. Κοινώς είναι βάσει αριθμών ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός στο νησί.

Ομάδα με προπονητή τον Σίλβα δύσκολα στερείται ισορροπίας σε άμυνα και επίθεση στο παιχνίδι της. Η Φούλαμ τη βρήκε πλέον για τα καλά με το φορμάρισμα του Μουνίς και τη συνέπεια των υπολοίπων και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η Φούλαμ έχει τέσσερις νίκες στους τελευταίους 6 αγώνες της και μεταξύ αυτών απέναντι σε Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπράιτον σκοράροντας 8 φορές!

Keywords
Τυχαία Θέματα