Γερμανία: Ο απρόσμενος αρχισκόρερ! (videos)

Aνάμεσα σε πολυδάπανες μεταγραφές επιθετικών στην Bundesliga, όπως του Χάρι Κέιν στην Μπάγερν (100 εκατ. ευρώ), του Λοΐς Οπεντά στη Λειψία (38.5 εκατ. ευρώ) και του Φέλιξ Νμέτσα στη Ντόρτμουντ (30 εκατ. ευρώ), τα 9 εκατ. που ξόδεψε η Στουτγκάρδη για την απόκτηση του Σερχού Γκιρασί από τη Ρεν, πέρασαν περίπου στα ψιλά.

Η ομάδα της Σουηβίας όμως, αν κρίνει κανείς από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πέτυχε διάνα στην επιλογή της να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του το περασμένο καλοκαίρι΄.

Ο 27χρονος

επιθετικός από τη Γουινέα, είχε δείξει ήδη πέρσι τις δυνατότητές του, περνώντας τη σεζόν ως δανεικός στη Στουτγκάρδη και πετυχαίνοντας 11 γκολ σε 22 εμφανίσεις.

Φέτος όμως, πλήρως εγκλιματισμένος στην Βundesliga, ο Γκιρασί είναι ακόμα καλύτερος, έχοντας ήδη πετύχει 10 γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε θέσει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με την Μπάγερν το 2020-21!

10 – @Guirassy_19 has scored his 10th Bundesliga goal this season, matching the record after five Bundesliga matchdays only previously achieved by Robert Lewandowski in the 2020-21 season. EarlyForm. #VfBSVD https://t.co/0Eafwhh4F3

— OptaFranz (@OptaFranz) September 22, 2023

Ο Γκιρασί, «χτύπησε» ξανά στη νίκη της Παρασκευής επί της Ντάρμσταντ και συνεχίζει το σερί του να έχει πετύχει γκολ σε όλα τα επίσημα παιχνίδια του φέτος!

Στο πρωτάθλημα, ξεκίνησε με δύο γκολ απέναντι στην Μπόχουμ σε 83 λεπτά δράσης.

Τη δεύτερη αγωνιστική πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ήττα από τη Λειψία, αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Την τρίτη αγωνιστική, πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο 5-0 επί της Φράιμπουργκ, σε 81 λεπτά.

Συνέχισε ακάθεκτος, με χατ-τρικ στο 3-1 επί της Μάιντς, πριν φτάσει τα 10 γκολ χθες.

Επίσης στο πρωτάθλημα έχει δώσει και μία ασίστ, ενώ σκόραρε μία φορά (καταγράφοντας και μία τελική πάσα), στο 4-0 επί της Μπάλινγκεν για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου!

Ο Γκιρασί, έχει έτσι ένα γκολ κάθε 43 λεπτά στο πρωτάθλημα, ενώ έχει πετύχει το 65% των τερμάτων της ομάδας του!

Φυσικά, είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας μέχρι στιγμής, έχοντας τα διπλάσια τέρματα από τον δεύτερο, Γιόνας Βιντ της Βόλφσμπουργκ, που έχει πέντε με έναν αγώνα λιγότερο…

Oι επιδόσεις του, έχουν φέρει τη Στουτγκάρδη έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας…τρελαίνοντας ακόμα και τον προπονητή του, Σεμπάστιαν Χένες, ο οποίος δηλώνει:

«Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Μπροστά έχουμε τον Σερχού, έναν επιθετικό που τα βάζει όλα!».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία,germania