Γουόκαπ για Σλούκα: “Στηρίζω τον Μπαρτζώκα, ήταν “μάχη” να τον κρατήσουμε πνευματικά μαζί μας πέρσι”

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας μίλησε στο “Urbonus Podcast” και ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για το αν υπήρχε τρόπος να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Σλούκα για “ξεχωριστή μεταχείριση”;
“Φυσικά υπήρχε τρόπος, αλλά με τι κόστος; Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι δύο σερί φορές προπονητής της χρονιάς, έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει, έχει πάρει τίτλους στην Ελλάδα, έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα

και έχει πάει σε Φάιναλ-Φορ με τον τρόπο του. Πιστεύει σε αυτό και το στηρίζει, αυτό είναι κάτι που σέβομαι πάνω από όλα. Δεν έχει σημασία αν θα πάει στο γραφείο του ο πρώτος παίκτης της ομάδας ή ο δωδέκατος και του πει “θέλω να παίζω περισσότερο”. Στηρίζει αυτό πιστεύει. Επίσης δεν νομίζω πως θα δει κανείς τρελές διαφορές αν δει τα νούμερα του Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε ή τον Ολυμπιακό, ίσως υπάρχουν διαφορές ανάλογα με το παιχνίδι. Σίγουρα παίρνω το μέρος του προπονητή σε αυτό, δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες, αλλά ειλικρινά σέβομαι το ότι ο προπονητής πιστεύει σε 12 παίκτες που είναι ίσοι και πως ο στόχος είναι η νίκη και όχι κάτι ατομικό. Ο Σλούκας πήρε την απόφαση του, έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά στηρίζω τον κόουτς Μπαρτζώκα σε αυτό το ζήτημα”.

Για το αν η δυσαρέσκεια του Σλούκα ήταν φανερή πέρσι:
“Ναι, σίγουρα. Ξέραμε πως ήθελε να παίζει περισσότερο. Είχαμε συζητήσεις μέσα στη χρονιά. Θέλω πάντα είμαι σταθερός, να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Υπήρχε μία “μάχη” στο να τον κρατήσουμε μαζί μας και να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Δεν έχει σημασία αν δεν σου αρέσει το ένα ή το άλλο. Έχουμε τον στόχο να πετύχουμε κάτι σπουδαίο, να πάρουμε το Triple Crown. Γι’ αυτό συζητούσαμε όλη τη χρονιά.

Κάποια στιγμή του είπα, και ελπίζω να μην τον πειράζω που το λέω τώρα, “αν θες να φύγεις μετά τη σεζόν, εντάξει. Αν θες να μείνεις, εντάξει. Όμως, έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι. Μείνε στη στιγμή, ας καταφέρουμε το μάξιμουμ που μπορούμε”. Αν αυτό ήταν να πάμε στο Final Four και να ηττηθούμε, ΟΚ. Όμως, πίστευα πως μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν συνέβη αυτό.

Ήθελα να ζω τη στιγμή και να προσπαθούμε όλοι να κερδίζουμε. Τέτοιες συζητήσεις είχαμε μέσα στη χρονιά. Δεν του είπαμε “θέλουμε να μείνεις” ή “σε χρειαζόμαστε”, η απόφαση ήταν δική του, για εκείνον, την οικογένειά του και τον εκπρόσωπό του. Δεν θα έπαιρνα εγώ την απόφαση. Ωστόσο, του είπα ότι απόλαυσα το να παίζω μαζί του και ότι ήταν σημαντικός στην ομάδα. Πήρε μια άλλη απόφαση και αυτή είναι δική του”.

Για το… θόρυβο με τον οποίο θα είναι αναγκασμένος να ζήσει ο Σλούκας ως παίκτης του Παναθηναϊκού και λόγω της αντιπαλότητας:
“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πας σε μια ομάδα, τα χρήματα, η ομάδα, η πόλη. Το να περάσεις τα επόμενα 2 ή 3 χρόνια με απειλές σε εσένα και την οικογένεια σου δεν είναι καθόλου ωραίο. Δεν έχεις ηρεμία. Είμαι τύπος που εκτιμά την άνεση, μου αρέσει να μένω σε ένα μέρος, θέλω να αισθάνομαι ηρεμία. Εκτιμώ την αγάπη και το πάθος που δημιουργεί την αντιπαλότητα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αλλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία σε αυτό. Είμαι μεγάλος φαν του συστήματος του Μπαρτζώκα. Ξέρεις τι να περιμένεις, ξέρεις ότι θα παίξεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι αν χάσεις δύο σουτ ή κάνεις ένα λάθος θα σε βγάλει έξω. Θα σε αφήσει μέσα, εμπιστεύεται τους παίκτες του και μου αρέσει αυτή η ηρεμία που φέρνει και η χημεία που αναπτύσσεται”.

Keywords
Τυχαία Θέματα