Η Ολλανδία παρέδωσε δωρεάν σεμινάρια EURO

Τί ακούγαμε τις τελευταίες μέρες; Ότι η Ολλανδία δεν είναι καλά, ότι ο Κούμαν ψάχνεται, ότι έχει δεχθεί 11 γκολ στα τελευταία της παιχνίδια και ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μια ευκαιρία να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι στην ομάδα αυτή αγωνίζονται μερικοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των ημερών μας. Ακέ, Φν Ντάικ, Ντούμφιεις, Ντε Γιονγκ, Σίμονς, Χάκπο αγωνίζονται

ως βασικοί στις καλύτερες ομάδες του κόσμου και η ποιότητά τους είναι απαράμιλλη. Αυτοί οι παίκτες είχαν δεχθεί μεγάλη κριτική και το χθεσινό ματς έμοιαζε ως η τελευταία τους ευκαιρία να σηκώσουν και πάλι τους “οράνιε”.

Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν βρήκαν απέναντί τους την Ελλάδα γνωρίζοντας ότι αν δεν νικήσουν τότε ναι, θα έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα και η πρόκρισή τους στο EURO θα τεθεί εν αμφιβόλω. Ο καθένας τους ξεχωριστά μα και ως σύνολο αντιλήφθηκαν ότι “έπαιζαν” με την υπόλειψή τους, την χρηματιστηριακή τους αξία και στο ενδεχόμενο να μη βρεθούν στο EURO τα επίπεδα συγκέντρωσης και ενέργειας των Ολλανδών ήταν στα ύψιστα επίπεδα.

Απέναντί τους μια Ελλάδα φοβική, χωρίς συνοχή και ενέργεια, αιφνιδιάστηκε από τον καταιγιστικό ρυθμό που επέβαλλαν οι “πορτοκαλί” από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν είχαν δεύτερο πλάνο στο μυαλό τους. Δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Ήταν σαν να παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα EURO που παρέδιδαν οι αντίπαλοί τους.

Ένα μάθημα που πήρε τόσο ο Πογέτ, όσο και οι παίκτες του. Ενδεχομένως οι σοβαρές απουσίες του Μαυροπάνου και του Μπάλντοκ να έβαλαν την αμφιβολία και την ανασφάλεια στην ομάδα. Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν έπαιζαν οι δυο απόντες. Επίσης είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όποιοι άλλοι και να είχαν επιλεχθεί στις κλήσεις δε θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτή την εικόνα του συγκεκριμένου αγώνα.

Το μόνο που μένει, είναι η Ελλάδα να ξεχάσει αυτό το ματς από σήμερα κιόλας. Να μαζέψει τα κομμάτια της και να σκεφτεί ότι έχει τρία ματς εντός έδρας και ένα εκτός. Έχοντας πάρει το μάθημά της θα πρέπει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί πρωτίστως για να μη χαλάσει η πολύ καλή εικόνα και η απόδοση που έχει τα τελευταία τρία χρόνια και δευτερευόντως για να διεκδικήσει απευθείας πρόκριση στο EURO.

Το χθεσινό ματς ήρθε για να αποδείξει το πόσο σημαντική ήταν η πρωτιά στο Nations League από τη στιγμή που η κλήρωση στα προκριμαρικά μας έφερε απέναντι μας τη Γαλλία και την Ολλανδία. Ένας όμιλος από τον οποία η Ελλάδα έχει να μάθει πολλά. Τον Μάρτιο θα πρέπει να είναι πανέτοιμη, γιατί εκεί πραγματικά τα λάθη δεν θα συγχωρούνται.

Το πρόσημο πάντως για αυτή την ομάδα παραμένει θετικό. Και δεν χρειάζονται αφορισμοί, παρά μόνο στήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα