Καύσωνας Κλέων: Οι πόλεις που θα “ψηθούν” έως την Κυριακή

Αντίστροφη μέτρηση για την επέλαση του καύσωνα με το όνομα “Κλέων”, ο οποίος από αύριο θα φέρει άνοδο του υδράργυρου για αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, οι πιο αυξημένες θερμοκρασίες προβλέπονται από Παρασκευή έως Κυριακή. Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στο Facebook, “από αύριο εισερχόμαστε σε μια μακρά περίοδο πολύ υψηλών θερμοκρασιών, μιας και τα νεότερα στοιχεία επιμένουν ότι, μπορεί από τη Δευτέρα και έπειτα να υποχωρεί ελαφρώς ο υδράργυρος, όμως πιθανότατα

και η επόμενη εβδομάδα θα είναι θερμή”.

Την ίδια ώρα, παρουσίασε και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε ότι αφορά στις ελάχιστες και τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Meteo: Στους 42-44 βαθμούς η θερμοκρασία από την Παρασκευή

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, που “βλέπει” σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στη χώρα τις επόμενες ημέρες καθώς πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα καλύψουν τη Μεσόγειο.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του θερμού κύματος, είναι ότι θα επηρεάσει το σύνολο των 22 χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και τα Βαλκάνια, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί. Ο χάρτης αποτυπώνει τη θερμοκρασία σε υψόμετρο 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας την Παρασκευή 14/07. Το ύψος των 1500 μέτρων χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Στη χώρα μας κορύφωση της θερμής μεταφοράς αναμένεται το τριήμερο Παρασκευή 14/07 – Κυριακή 16/07, οπότε θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν στα επίπεδα των 42-44 βαθμών Κελσίου. Ακολουθούν δύο ενδεικτικοί προγνωστικοί χάρτες.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα