Καναδάς-Γαλλία 80-73: Δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στην παράταση (highlights)

Ο Καναδάς με ανατροπή του σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο νίκησε 80-73 την Γαλλία στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου U19, στην Μαδρίτη και ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου για δεύτερη φορά στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Νεανίδωn, ύστερα από 6 χρόνια.

Oι Γαλλίδες έκαναν καλύτερη εκκίνηση στον μικρό τελικό και εκμεταλλευόμενες το 0/5 δίποντα των Καναδών που είχαν μόλις 2 πόντους από εύστοχες βολές της Έσερ, προηγήθηκαν με διαφορά 10 πόντων, αλλά σταδιακά η ροή του αγώνα, άλλαξε, παρά τα

13 λάθη που έκαναν οι παίκτριες της Κλάρκ και τα 8 κλεψίματα μπάλας που είχαν αυτές του Ζουλιέν Ιγκλόφ. Με επιμέρους σκορ 23-15 και την Σόρντς να πετυχαίνει 15 πόντους, ο Καναδάς πήγε στα αποδυτήρια, προηγούμενος με έναν πόντο για την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Η Γαλλία ήταν και πάλίι καλύτερη στο 3ο δεκάλεπτο, με την Ντιμπανζιλουά να την οδηγεί στο σκορ και την Λασάν να είναι μεγαλύτερη σταθερά στην ομαδική απόδοση,. αλλά στην 4η περίοδο, οι “τρικολόρ” σημείωσαν μόνο 8 πόντους, έδειξαν ότι δεν είχαν σωματικά αποθέματα και ενώ η Φουρνιέ και η Σόρντς είχαν καταλυτική απόδοση σε άμυνα και επίθεση, αντίστοιχα.

Η Ντιμπαζνιλουά αστόχησε σε τρίποντο…νίκης και χάκνικου μεταλλίου και με το ισόπαλο σκορ 68-68, ο μικρός τελικός οδηγήθηκε στην στην παράταση, στην οποία, ο Καναδάς σκόραρε με εύστοχες βολές, μετά το εύστοχο τρίποντο της Γκιμπ που διαμόρφωσε το 755-73

Δεκάλεπτα: 15-22, 38-37, 55-60, 68-68 (καν. διάρκεια), 80-73

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα