Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός, 12 τραυματίες, πολλοί εγκλωβισμένοι – Συντρίμμια παντού [εικόνες]

Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που ανασύρονται από το τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, που κατέρρευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕΜΠΕ, μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες, που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει κάτω από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες.

Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο “‘Αγιος Ανδρέας”. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις

από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στη γέφυρα γίνονται εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως το tempo24, μεταδίδουν πως στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας, για άγνωστο λόγο, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της με αποτέλεσμα να πέσει στον δρόμο.Αυτόπτης μάρτυρας

Ζωντανός βγήκε από την γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάτρα ένας άντρας, η μαρτυρία του οποίου κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Έχοντας ακόμα στο πρόσωπο και στο σώμα του σκόνη και θραύσματα από τα συντρίμμια, αφηγείται σοκαρισμένος και ελαφρά τραυματισμένος πως τουλάχιστον δύο ή τρεις άνθρωποι πρέπει να είναι σίγουρα νεκροί στο σημείο.

“Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα”, λέει εμφανώς σοκαρισμένος ο νεαρός άντρας και προσθέτει: “Ήμασταν με τον αδερφό μου κάτω από την γέφυρα και βγάζαμε παλιοσίδερα κι έπεσε η γέφυρα πάνω μας”.

Σημειώνεται πως έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα λόγω πτώσης τμήματος γέφυρας.

Έργα στη γέφυρα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών. H τοπική ιστοσελίδα The Best μετέδωσε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης. Σε αυτό φαίνεται να έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή.

Κινητοποίηση

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό ατόμων κάτω από τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της πόλης, το οποίο κατέρρευσε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ και στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, “Άγιος Ανδρέας”, που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

Βοήθεια από το ΕΚΑΒ

To EKAB, στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα Πατρών, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”. Προς το παρόν έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας”.

Πηγή: ΤΗΕ ΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα