Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-1: «Αλύγιστος» με Μαντσίνι

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αν και είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, δυσκολεύτηκε αρκετά στο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κηφισιάς και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τη λύση έδωσε στο 58ο λεπτό ο Μαντσίνι, με τους “πράσινους” να κρατούν το προβάδισμα μέχρι τέλους – χωρίς να απειληθούν – και να φεύγουν με νίκη από μία έδρα, όπου την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΕΚ άφησε βαθμούς.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός

παρέμεινε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, διατηρώντας την απόσταση από τους διώκτες του και μετά τη διακοπή της Super League, θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι με τον Άρη.

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός, του έλειψε το γκολ

Με μεγάλη ένταση μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ όταν αμυνόταν ασκούσε ασφυκτικό πρέσινγκ στην Κηφισιά, που δυσκολευόταν πολύ στο να κρατήσει μπάλα. Με διάθεση να βρουν ένα γρήγορο γκολ, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς άσκησαν πίεση και βρήκαν δίχτυα στο 11ο λεπτό με τον Σπόραρ, όμως μετά από χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Μαντσίνι ξεκίνησε την προσπάθεια από θέση οφσάιντ.

Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα (κατά κύριο λόγο από δεξιά με τον Μαντσίνι) κατάφερναν να δημιουργήσουν ρήγματα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Κηφισιάς. Στο 21’ απείλησαν με σουτ του Αϊτόρ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Αναγνωστόπουλος, ενώ αρκετές επελάσεις του Μαντσίνι από δεξιά κατέληξαν σε αμυντικούς των γηπεδούχων, που απομάκρυναν.

Στο 35’ ο Παναθηναϊκός κόντρα στη ροή του αγώνα κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, όμως ο Λοντίγκιν φώναξε «παρών» με διπλή επέμβαση και είπε «όχι» σε Πρίτσα και Μασούρα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 42’ με σουτ του Τσέριν στην κίνηση, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Αναγνωστόπουλος, ενώ είχε προηγηθεί ένα ακόμη σουτ από τον Κώτσιρα (40’).

Ο Μαντσίνι έδωσε τη λύση

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να προσπαθεί κυρίως από τα άκρα να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κηφισιάς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, σε μία από τις πολλές σέντρες του Παναθηναϊκού, η άμυνα των γηπεδούχων δεν κατάφερε να απομακρύνει και η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι, ο οποίος αυτή τη φορά νίκησε τον Αναγνωστόπουλο και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το γκολ, όπως ήταν λογικό, βοήθησε τους «πράσινους» να αποβάλουν το άγχος, που όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν, όμως στο 62’ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήρθε αντιμέτωπη με ένα ακόμη αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς τραυματίστηκε ο Γεντβάι και ο Ζέκα επιστρατεύτηκε να παίξει στόπερ, δίπλα στον Σένκεφελντ.

Όσον αφορά την Κηφισιά, συνέχισε να αμύνεται μαζικά και έψαχνε με βαθιές μπαλιές την ευκαιρία να «χτυπήσει» στην κόντρα-επίθεση, κάτι που δεν βγήκε ποτέ σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.  Έτσι, ο Παναθηναϊκός, που όσο περνούσε η ώρα έριχνε τον ρυθμό, κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος (θα μπορούσε να το διευρύνει στο 90+2′, όμως ο Αναγνωστόπουλος εξουδετέρωσε σουτ του Ιωαννίδη) και έφυγε με το «διπλό» από την Καισαριανή, δίνοντας συνέχεια στο νικηφόρο – εν Ελλάδι – σερί του.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 11η Αγωνιστική Super League, Δημοτικό γήπεδο Καισαριανής

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναιντερλάν, Ιπαλίμπο, Πρίτσα (69′ Ματέους Σάντος), Αντερέγκρεν (68′ Μπιφουμά), Παρράς, Τετέι (80′ Νίνης).

Στον πάγκο: Κρίστινσον, Μποτία, Λούμορ, Παπασάββας, Αντούνες, Οζέγκοβιτς.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Γεντβάι (62′ Ζέκα), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέρι, Τζούρισιτς (69′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Αϊτόρ (70′ Μπερνάρ), Σπόραρ (79′ Ιωαννίδης).

Στον πάγκο: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γερεμέγεφ, Βιλένα, Βέρμπιτς.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Πέτρος Πάτρας
Τέταρτος διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης
VAR: Θανάσης Τζήλος, Ηλίας Κωνσταντίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα