Λέο Περέιρα: Μια “αράχνη” για τον Ολυμπιακό (videos)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται απ΄το ξεκίνημα της σεζόν σε μια διαδικασία αναζήτησης φόρμουλας για το κέντρο της άμυνας. Οι Φρέιρε και Πορόζο δεν κατάφεραν να βοηθήσουν με διάρκεια εξαιτίας της προσαρμογής και των τραυματισμών τους, ενώ ο Μπιανκόν άργησε να μπει στο rotation της πρώτης ομάδας. Έτσι το βάρος έχει πέσει σε Ρέτσο και Ντόη, ενώ όταν και οι “σταθερές” αντιμετωπίζουν τραυματισμούς ή τιμωρίες, τότε επιστρατεύται η λύση του Ιμπόρα, που δεν

μπορεί να λειτουργήσει με σταθερότητα στην άμυνα. Έτσι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ιανουαρίου εδώ και καιρό περιλαμβάνει την απόκτηση κεντρικού αμυντικού και το όνομα του αριστεροπόδαρου Λέο Περέιρα μπήκε δυναμικά στην επικαιρότητα.

Ένα ντόμινο… που ευνοεί τον Ολυμπιακό.

Η επιλογή του συγκεκριμένου παίκτη πληροί σε μεγάλο ποσοστό τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού για τα μετόπισθεν. Στα 27 του χρόνια δεν έχει επιχειρήσει το βήμα στην Ευρώπη και η “δίψα” του να δοκιμάσει τις δυνατότητες του σε ένα άλλο περιβάλλον, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Ο Τίτε, προπονητής της Φλαμένγκο φαίνεται πως δεν τον περιλαμβάνει στα πλάνα του (ήδη η Φλαμένγκο παίζει δυνατά για τον Λέο Ορτίζ της Μπραγκαντίνο) κι έτσι το πεδίο είναι ακόμα πιο γόνιμο για διαπραγματεύσεις με πιθανούς μνηστήρες. Το όνομα του μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει ενδιαφέρον σε συλλόγους της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στις Πόρτο και Μπράγκα. Τελευταία φέρεται να χτύπησε την πόρτα της “Φλα” η Μπράγκα το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο από τότε η μετοχή του Περέιρα έχει ανέβει ακόμα πιο πολύ. Με βάση τις τιμές του transfermarkt τότε ο παίκτης άγγιζε τα 3,5 εκ. ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή τιμάται στα 5,5 εκ. Τιμές ενδεικτικές, που όμως καταδεικνύουν πως ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που προχωρήσει σε απόκτηση του 27χρονου στόπερ, θα προσθέσει στο ρόστερ του την καλύτερη εκδοχή του Βραζιλιάνου. Να σημειώσουμε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Ροντινέι στο “ερυθρόλευκο” ρόστερ, ο οποίος προσαρμόστηκε ομαλά και επιτυχημένα και προφανώς θα βοηθήσει και τον συμπατριώτη του.

Μια “αράχνη” για τους Πειραιώτες

Για την προσέγγιση του προφίλ του Περέιρα είναι αρκετά χρήσιμη η ανάλυση του Άλκη Αχλατλή, ο οποίος είναι expert στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και επιχείρησε να αναλύσει τα συν και τα πλην του στόχου του Ολυμπιακού στο παρακάτω thread:

(1)Λέο Περέιρα για Ολυμπιακό.
Ψηλός, ξερακιανός και δυναμικός αριστεροπόδαρος στόπερ. Όποιος είναι λίγο πιο παλιός και θυμάται τον Μαλεζά του ΠΑΟΚ, τέτοιο σκαρί έχει. Στεγνός και ψηλός. Όχι και τόσο γρήγορος, κάτι που τον εκθέτει στο ανοιχτό γήπεδο αλλά πολύ μαχητικός. pic.twitter.com/l3EBWcPqzw

— Akis Achlatlis (@Achlatlis) December 23, 2023 Κάνοντας unroll το ενδιαφέρον thread διαβάζουμε:

“Ψηλός, ξερακιανός και δυναμικός αριστεροπόδαρος στόπερ. Όποιος είναι λίγο πιο παλιός και θυμάται τον Μαλεζά του ΠΑΟΚ, τέτοιο σκαρί έχει. Στεγνός και ψηλός. Όχι και τόσο γρήγορος, κάτι που τον εκθέτει στο ανοιχτό γήπεδο αλλά πολύ μαχητικός. Τρομερά πεισματάρης. Δεν ξεκινούσαν από αυτόν οι επιθέσεις, αν και το πάλευε. Δεν κρύφτηκε ποτέ ενώ είναι καλός με το κεφάλι στα κόρνερ. Φέτος σκόραρε τρία γκολ. Ήσυχος, δεν δημιουργεί προβλήματα και παίκτης ομάδας. Καλή ηλικία ενώ παίκτες που προέρχονται από την Φλαμένγκο εν αντιμετωπίζουν πρόβλημα πίεσης. Διεθνής με την U20, παραγωγή της Ατλ. Παραναένσε που δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Με την Ατλέτικο πήρε ως βασικός κύπελλο και Κόπα Σουνταμερικάνα.Με την Φλαμένγκο τα πήρε όλα και ήταν ενεργός σε αρκετά από αυτά. Οπότε είναι παίκτης που έρχεται από ανταγωνιστικό υπόβαθρο. Είπαμε Ατλ. Παραναένσε έκανε το ξεκίνημά του στο 2014, μετά πέρασε αρκετά χρόνια ως δανεικός και ουσιαστικά η πρώτη καλή χρονιά του όπου ξεχώρισε ήταν το πρωτάθλημα του 2018. Μεγάλο σχολείο ότι έπαιξε με Τιάγκο Ελένο και Πάουλο Αντρέ σε εκείνη τη χρονιά. Έμαθε πολλά δίπλα σε δύο εξαιρετικούς στόπερ και μία Ατλέτικο που παραδοσιακά έχει καλή άμυνα. Το 2019 ήταν από τους καλύτερους στόπερ στο πρωτάθλημα για αυτό και η Φλαμένγκο τον αγόρασε με 7 εκατομμύρια ευρώ. Στην Φλαμένγκο είναι περιεργη η πορεία του. Αναπληρωματικός το 2020 στον κορονοϊό. Έβγαλε μισό πρωτάθλημα το 2021 και άρχισε η μουρμούρα. Το 2022 πάλι δεν ήταν πρώτος αλλά τον μονιμοποίησε ο Ντοριβάλ Ζούνιορ στο καλό εξάμηνο της Φλαμένγκο όταν και κατέκτησε κύπελλο και Κόπα Λιμπερταδόρες.

Φέτος ήταν βασικός. Ο πιο αξιόπιστος στόπερ της Φλαμένγκο είναι ο Φαμπρίσιο Μπρούνο, που είναι και από τους πιο γρήγορους στην Λατινική Αμερική. Από εκεί και πέρα, μέσα στα χρόνια και ειδικά φέτος τα στόπερ ήταν θέμα συζήτησης στην ομάδα. Ο Νταβίντ Λουίζ για σύνταξη, ο πάλαι ποτέ καλός στόπερ Πάμπλο των Μπορντό και Κορίνθιανς ήταν παγκίτης και έμεινε ο Λέο Περέιρα να συμπληρώσει τον Φαμπρίσιο Μπρούνο. Ο πρώτος αστερίσκος που μπαίνει είναι ότι η προπονητής που έχει η Φλαμένγκο είναι μαέστρος στην άμυνα και είπε ότι θα την αλλάξει την τετράδα. Ήδη η Φλαμένγκο παλεύει να πάρει τον Λέο Ορτίζ της Μπραγκαντίνο. Οπότε αν δεν σε θέλει στην ομάδα ένας από τους καλύτερους κόουτς της Βραζιλίας με ειδίκευση στην άμυνα, δεν είναι καλό σημάδι. Βέβαια είναι και θέμα κύκλου, και ανανέωσης ρόστερ αλλά και άλλων παραγόντων. Ο δεύτερος αστερίσκος είναι το τι θέλει ο Ολυμπιακός. Αν θέλει έναν τίμιο στόπερ που θα παίξει λίγο καλύτερα από αυτούς που έχει;

Αυτό το σκέλος το καλύπτει, για το παραπάνω, το αν θα δούμε τον στόπερ της Ατλ. Παραναένσε και κάποιων εκλάμψεων στην Φλαμένγκο είναι ερωτηματικό. Στη σούμα, προσωπικά περίμενα πολύ περισσότερα από αυτόν όταν πήγε στην Φλαμένγκο. Το θετικό είναι ότι όταν η Φλαμένγκο είχε κανονικούς προπονητές τον προτιμούσαν, προφανώς έχει και καλύτερους στόπερ αλλά είναι πολύ πιο ακριβοί ή με συμβόλαιο. ενικότερα μεγάλη ομάδα Ελλάδας πρέπει να προσπαθήσει πολύ να βρει παίκτη Βραζιλιάνο, έμπειρο και με τίτλους από το 1 ως το 6 (σε θέσεις) και να μην της βγει. Ως εκεί σε bargians είμαστε εντάξει σαν πρωτάθλημα, από το 8 και μετά μπαίνουν πολλά “αν” για τους Βραζιλιάνους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα