Λεβερκούζεν – Φράιμπουργκ 2-1: Μόνη πρώτη με οδηγό τον Βίρτς

Σπουδαία νίκη με 2-1 πήρε η Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της Φράιμπουργκ με την οποία βρίκεται μόνη πρώτη στον πίνακα της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα με 25 βαθμούς.

Από το πρώτο λεπτό ήταν ξεκάθαρο πως η Φράιμπουργκ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έπαιζε για να προστατέψει την εστία της, να κρατήσει μακριά τις “ασπιρίνες” από την εστία της και παρουσίασε ένα πολύ αμυντικό πρόσωπο, σ’ έναν παθητικό ρόλο.

Το 75% κατοχής μπάλας για τη Λεβερκούζεν λέει

πολλά από μόνο του για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Ευκαρίες κατάφερε να βγάλει ελάχιστες, όμως μία απίθανη ατομική προσπάθεια του Βιρτς ήταν αυτή που ξεκλείδωσε την άμυνα της ομάδας του Στράιχ και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Καταπλητκική ενέργεια με 4-5 κλειστές ντρίπλες ο Βιρτς άδειασε τον Χέφλερ και όλη την άμυνα της Φράιμπουργκ και με ωραίο διαγώνιο αριστερό σουτ νοίκησε και τον Ατουμπόλου κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να είναι συνεχώς μέσα και έξω από την περιοχή της Φράιμπουργκ φτάνοντας στο 2-0 με άλλη μία πολύ ωραία ατομική πορσπάθεια και την μπάλα να βρίσκεται όπως θα την ήθελε ο Χόφμαν ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να σουτάρει η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Ατουμπόλου στην πλάτη του και στα δίχτυα του για το 2-0.

Το ματς άλλαξε όταν στη μία και μοναδική προσπαθεια για επίθεση της Φράιμπουργκ κέρδισε φάουλ σαν κοντινό κόρνερ και από την εκτέλεση ο Γκιουλντέ πήρε την κεφαλιά νικώντας τους πάντες στον αέρα και κάνοντας το 2-1 στο 70′. Από το λεπτό αυτό και μετά η φιλοξενούμενοι το πάλεψαν, έψαξαν τις φάσεις για το 2-2 αλλά δεν τα κατάφεραν. Η Λεβερκούζεν είχε και δύο δοκάρι του ένα στο 66′ πριν το 2-1 με τον Φριμπόνγκ και το 2ο στο 74ο λεπτό με τον Βίρτς να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ατουμπόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα