Λεβερκούζεν: Όλα τα γκολ μετά το 90′

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι η ομάδα της χρονιάς στο ποδόσφαιρο. Η αρμάδα του Τσάμπι Αλόνσο είναι πρωταθλητές Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με δύο ακόμη κούπες να είναι διαθέσιμες. Χωρίς ήττα όλη τη σεζόν, με υπέροχο ποδόσφαιρο και με απόλυτη κυριαρχία εντός κι εκτός συνόρων, οι “ασπιρίνες” έχουν τρελάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ένα επιπλέον στοιχείο της “τρέλας” που επικρατεί είναι η άρνηση αυτής της ομάδας να χάσει. Μιλάμε για 46 παιχνίδια, αλλά είναι απίθανο το πόσο συχνά αυτή η ομάδα έχει βρεθεί σε δυσμενή θέση για ήττα, ή ακόμα και για αποκλεισμό

αλλά έχει βρει τις λύσεις κάθε φορά. Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε όλα τα γκολ που πέτυχε η Λεβερκούζεν μετά το πέρας των 90′, και πως αυτά τα τέρματα διαμόρφωσαν το κάθε ματς.

Τετόνια Ότενσεν (0-8 στο 90′)

Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για την αρμάδα του Τσάμπι Αλόνσο ήταν απέναντι στην Τετόνια, ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Η Λεβερκούζεν διέλυσε με 8-0 την πολύ πιο αδύναμη αντίπαλό της, με το γκολ του Χλόζεκ στο 90 να είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν. Έστω κι αν αυτό δεν άλλαξε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μπάγερν (2-2 στο 94′)

Αυτό, όμως, ήταν ένα πολύ πιο σημαντικό τέρμα, καθοριστικό στην εξέλιξη της ομάδας στη διάρκεια της χρονιάς. Στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει την “αιώνια” πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου στην “Allianz Arena”, στο ντέρμπι κορυφής εκείνη τη στιγμή. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά δύο φορές επέστρεψε και το τελικό 2-2 στην έδρα της κορυφαίας ομάδας της χώρας είναι μεγάλο αποτέλεσμα. “Λυτρωτής” ο Εζέκιελ Παλάσιος, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Χόφμαν και διαμόρφωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό αποτέλεσμα.

Σαντχάουσεν (2-5 στο 92)

Άλλο ένα γκολ στα τελευταία λεπτά χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Στον αγώνα για το Κύπελλο Γερμανίας, η Λεβερκούζεν προσπερνά εύκολα και το εμπόδιο της Σαντχάουσεν, ομάδα τρίτης κατηγορίας, με σκορ 5-2. Το τελικό σκορ διαμορφώνει στο 92′ ο Αμίνε Αντλί, ο οποίος μάλιστα είχε σκοράρει το 2-4 τρία λεπτά πριν.

Κάραμπαγκ (0-1 στο 92′)

Το μεγαλύτερο “θύμα” της Λεβερκούζεν φέτος (όπως θα δούμε παρακάτω). Η Κάραμπαγκ ήταν αντίπαλος των “ασπιρίνων” στους ομίλους του UEFA Europa League, με το παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν να είναι πολύ αμφίρροπο. Στο 92′ οι Γερμανοί κερδίζουν πέναλτι για χέρι των Αζέρων. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Μπονιφέις, που θα τη στείλει στα δίχτυα για το 0-1. Σκορ που θα μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Άουγκσμπουργκ (0-1 στο 94)

Στο παιχνίδι για την 17η αγωνιστική της Bundesliga, η Λεβερκούζεν φιλοξενήθηκε από την Άουγκσμπουργκ. Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Αλόνσο έκανε 25 ευκαιρίες για γκολ, έπρεπε να φτάσουμε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. “Δράστης” για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Εζέκιελ Παλάσιος. Γενικά του Αργεντίνου πρέπει να του αρέσει να “χτυπάει” στο τέλος. Μετά από γύρισμα του Γκριμάλντο, ο Παλάσιος θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ντάμεν, για να δώσει ακόμα μία νίκη στις “ασπιρίνες”.

Λειψία (2-3 στο 91)

Ίσως το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Με γκολ του Χινκαπιέ στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, η Λεβερκούζεν θα κάνει την ανατροπή και θα “αποδράσει” με 3-2 από την “Red Bull Arena”. Να αναφέρουμε πως το παιχνίδι με την ομάδα της Ανατολικής Γερμανίας ήταν μία εβδομάδα μετά το buzzer στο Άουγκσμπουργκ.

Στουτγκάρδη (3-2 στο 90)

Συνεχίζοντας στο Κύπελλο και πιο συγκεκριμένα στην προημιτελική φάση, η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Στουτγκάρδη. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκεται δύο φορές πίσω στο σκορ, φέρνει το παιχνίδι στο 2-2, ενώ πλησιάζουμε στις καθυστερήσεις. Σε εκείνο το σημείο, το μεγαλύτερο ταλέντο κι αστέρι της ομάδας, Φλόριαν Βιρτς, θα κάνει το γέμισμα, με τον αμυντικό Τα να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο. Το τελικό 3-2 στέλνει τις “ασπιρίνες” στα ημιτελικά του θεσμού, με το ντέρμπι κορυφής να ακολουθεί.

Jonathan Tah’s 90th minute winner for Bayer Leverkusen…

30 games unbeaten and counting this season for Xabi Alonso’s side! pic.twitter.com/Zkw3sTQkNP

— EuroFoot (@eurofootcom) February 7, 2024

Μπάγερν (3-0 στο 95)

Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν για το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο. Η Λεβερκούζεν έπρεπε να δείξει σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο πως είναι έτοιμη να εκθρονίσει την Μπάγερν από την κορυφή του γερμανικού ποδοσφαίρου. Με μια εμφάνιση-δήλωση, οι “ασπιρίνες” συνέτριψαν με 3-0 τους Βαυαρούς κι έκαναν το πιο αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση της σαλατιέρας. Στάνισιτς, Γκριμάλντο και Φριμπόνγκ οι σκόρερ, με τον Ολλανδό να βρίσκει δίχτυα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Κάραμπαγκ (2-2 στο 92)

Η μοίρα έφερε τις Κάραμπαγκ και Λεβερκούζεν αντιμέτωπες για δεύτερη φορά φέτος στο UEFA Europa League, πλέον για τη φάση των “16” του θεσμού. Οι Αζέροι μπήκαν πιο υποψιασμένοι και προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά, με τον Βιρρτς να μειώνει σε 2-1. Στο 92′, σαν deja vu από τον αγώνα των ομίλων, ο Πάτρικ Σικ ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις, κάνοντας το 2-2 και διατήρησε το αήττητο των “ασπιρίνων” που είχε φτάσει εκείνη τη στιγμή τους 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Κάραμπαγκ (2-2 στο 93 και 3-2 στο 97)

Στον επαναληπτικό της Γερμανίας, η Λεβερκούζεν τα βρίσκει ξανά “σκούρα” απέναντι στους πρωταθλητές του Αζερμπαϊτζάν. Έχουμε φτάσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το σκορ στο 1-2 και τον κίνδυνο του αποκλεισμού παραπάνω από ορατός. Σε εκείνο το σημείο, ξεκινάει ίσως η πιο ανέλπιστη ανατροπή της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο φέτος. Αρχικά, ο “δήμιος” της Κάραμπαγκ, Πάτρικ Σικ ισοφαρίζει και στέλνει-θεωρητικά- το ματς σε παράταση. Αλλά, στο 98′ ο ίδιος παίκτης σκοράρει για δεύτερη φορά και προκαλεί πανδαιμόνιο στην “Bayer Arena”. Τελικό σκορ 3-2, η Λεβερκούζεν στα προημιτελικά και το αήττητο συνεχίζεται.

Χοφενχάιμ (2-1 στο 91′)

Ένα από τα τελευταία παιχνίδια της Λεβερκούζεν στο δρόμο προς την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου ήταν απέναντι στην Χοφενχάιμ. Για άλλο ένα παιχνίδι οι “ασπιρίνες” βρίσκονται πίσω στο σκορ, ώσπου φτάνουμε αισίως στο 88′. Σε εκείνο το σημείο, ο Άντριχ δίνει τη λύση κι ισοφαρίζει, με τους γηπεδούχους να έχουν τις καθυστερήσεις ώστε να πάρουν άλλη μια buzzer beater νίκη. Και το κάνουν. Μόλις στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο παίκτης των τελευταίων λεπτών Πάτρικ Σικ σκοράρει και η Λεβερκούζεν πανηγυρίζει ακόμα μια νίκη, με το σερί να φτάνει τα 39 παιχνίδια.

Γουέστ Χαμ (2-0 στο 94)

Μετά την μυθική πρόκριση επί της Κάραμπαγκ, επόμενη αντίπαλος της Λεβερκούζεν ήταν η Γουέστ Χαμ. Παρά τις ευκαιρίες των γηπεδούχων, το 0-0 παρέμενε μέχρι το 83′. Τότε ο Χόφμαν έλυσε τον ‘γόρδιο δεσμό” και σκόραρε για το 1-0. Αλλά, κάτι έλειπε από τη νίκη κι αυτό ήταν… ακόμη ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Αυτή τη φορά δεν σκόραρε ο Σικ, αλλά ο Μπονιφέις, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 κι έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Βέρντερ Βρέμης (5-0 στο 90)

Η στιγμή που περίμεναν όλοι οι οπαδοί της Λεβερκούζεν. Η ώρα της στέψης, η ώρα της μαθηματικής κατάληψης της πρώτης θέσης και το σκηνικό είχε στηθεί. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έκανε πάρτι απέναντι στην άτυχη Βέρντερ Βρέμης, την οποία και φιλοδώρησε με 5 τέρματα. Το τελευταίο σημείωσε στο 90′ ο Φλόριαν Βιρτς, που πέτυχε χατ τρικ μπαίνοντας σαν αλλαγή.

Ντόρτμουντ (1-1 στο 97)

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της, πολλοί περίμεναν πως η Λεβερκούζεν θα “κατεβάσει στροφές”, αυξάνοντας τον κίνδυνο να γνωρίσει την πρώτη της ήττα φέτος. Ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, όταν ο Φούλκρουγκ με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τους Βεστφαλούς. Αλλά, όπως έχουμε μάθει στη διάρκεια της χρονιάς, η ομάδα του Αλόνσο λέει πάντα την τελευταία λέξη. Έτσι, στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βιρτς θα κάνει το γέμισμα, με τον Στάνισιτς να είναι στο κατάλληλο σημείο και να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Ούτε τώρα δεν έχασε.

Στουτγκάρδη (2-2 στο 96)

Το τελευταίο γκολ στις καθυστερήσεις μέχρι το επόμενο έγινε λίγες μέρες μετά το παιχνίδι στην Βεστφαλία. Η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Στουτγκάρδη, η οποία θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και της εξόδου στο UEFA Champions League της επόμενης σεζόν. Με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου, η Στουτγκάρδη κάνει το 0-2, με τον Αντλί να μειώνει. Οι γηπεδούχοι κάνουν ευκαιρίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μέχρι να φτάσουμε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Όπως έχει γραφτεί το σενάριο τόσες φορές φέτος, γέμισμα του Βιρτς, παίρνει την κεφαλιά ο Χινκαπιέ, η μπάλα πέφτει στα πόδια του Άντριχ που την στέλνει στο πίσω μέρος του τέρματος. Τελικό σκορ 2-2, το αήττητο παραμένει. 46 ματς και συνεχίζουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα