Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γ.: Στην κορυφή των σκόρερ ο Σαλάχ! (video)

Από το καλοκαίρι του 2017 που μετακόμισε στο Άνφιλντ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ σπάει το ένα ρεκόρ σκοραρίσματος μετά το άλλο για τους «ρεντς».

Προσφάτως, έφτασε τα 200 γκολ με τους «ρεντς», σε 327 συμμετοχές, για να γίνει ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία τους που το καταφέρνει, ενώ απέναντι στην Κρ. Πάλας, έπιασε τα 150 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ (148 με τη Λίβερπουλ, 2 με την Τσέλσι).

Ανάμεσα στις πολλές κορυφαίες επιδόσεις

του Αιγύπτιου στο «Άνφιλντ», μία από αυτές που ξεχωρίζει είναι και το ρεκόρ του κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο διεθνής φορ, δυσκολεύτηκε αρκετά τις πρώτες φορές που αντιμετώπισε τους «κόκκινους διαβόλους», όμως την τελευταία τριετία τους…έχει πάρει τον αέρα!

Ο Σαλάχ, έχει σκοράρει και στα 6 τελευταία ματς απέναντι στη Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις (συνολικά 11 φορές), κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Ο Αιγύπτιος, έχει πετύχει 9 γκολ στις τελευταίες πέντε φορές που βρήκε αντίπαλο τη Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Συνολικά, έχει σκοράρει 10 φορές (με 4 ασίστ!) σε αυτές τις αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και 12 σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμός που τον έχει φέρει στην πρώτη θέση των σκόρερ στα ματς των δύο ομάδων.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΌνομαΟμάδαΓκολΜοχάμεντ ΣαλάχΛίβερπουλ12Στίβεν ΤζέραρντΛίβερπουλ9Τζορτζ ΓουόλΜάντσεστερ Γ.9Σάντι ΤέρνμπουλΜάντσεστερ Γ.9Ντικ ΦόρσοΛίβερπουλ8Σταν ΠίρσονΜάντσεστερ Γ.8

Όχι μικρό κατόρθωμα, αν λάβει κανείς ότι πρόκειται για τα δύο πιο επιτυχημένα κλαμπ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1894!

Μαζί με τον Σίρερ

Ο Σαλάχ, θέλει άλλο ένα γκολ για να φτάσει τα 11 στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να γίνει μόνος πρώτος, ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σήμερα, μοιράζεται την πρωτιά με τον Άλαν Σίρερ στα 10 γκολ.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUEΠαίκτηςΓκολΜοχάμεντ Σαλάχ10Άλαν Σίρερ10Σέρχιο Αγουέρο8Λες Φέρντιναντ8Ρόμπι Φάουλερ8Στίβεν Τζέραρντ8Τιερί Ανρί8Αγαπημένη αντίπαλος

Η Γιουνάιτεντ, είναι η αγαπημένη αντίπαλος του Σαλάχ, στην καριέρα του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας πετύχει εναντίον της 12 γκολ σε 12 αγώνες!

Ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ και η Γουέστ Χαμ.

ΟΙ …ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΛΑΧ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑΑντίπαλοςΣυμμετοχέςΓκολΜάντσεστερ Γ.1212Μάντσεστερ Σίτι2011Τότεναμ1911Γουέστ Χαμ1310
Keywords
Τυχαία Θέματα