Λίβερπουλ: Έτσι θα παίζει με τον Σλοτ στον πάγκο

Ο Ολλανδός προπονητής αναμένεται να εφαρμόσει το 4-2-3-1, στο οποίο θέλει δυο εξτρέμ, ένα «δεκάρι» και έναν επιθετικό περιοχής. Αυτό σημαίνει πως οι «κόκκινοι» θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι, προκειμένου να μπορέσει ο 45χρονος τεχνικός να εφαρμόσει το πλάνο του. Ο Σλοτ είναι επηρεασμένος από προπονητές όπως οι Πεπ Γκουαρντιόλα,

Μαρσέλο Μπιέλσα, Χόρχε Σαμπάολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι και φυσικά Γιούργκεν Κλοπ. Παρότι, ο Γερμανός προπονητής προτιμάει το 4-3-3, το οποίο καθιέρωσε στη Λίβερπουλ, πολλές από τις ποδοσφαιρικές αρχές του, υπάρχουν και στη φιλοσοφία του Σλοτ.

Ο Σλοτ έχει μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι ομάδες του Πεπ Γκουαρντιόλα δημιουργούν χώρους στον αγωνιστικό χώρο, για να μπορούν να κινηθούν. Ο Ολλανδός τεχνικός θεωρεί πως η Μάντσεστερ Σίτι έχει καταφέρει να κάνει αυτό το πράγματα στο παιχνίδι της εξαιρετικά και θέλει από τις ομάδες του, να κάνουν κάτι παρόμοιο. Βασικό στοιχείο στο παιχνίδι για τον Σλοτ είναι το build up και για αυτό τον λόγο, θέλει οι δυο κεντρικοί αμυντικοί να είναι καλοί χειριστές της μπάλας. Ο Ολλανδός θέλει μικρές πάσες στη μεσαία γραμμή και έλεγχο της κατοχής.

Οι στόπερ μαζί με τους δυο κεντρικούς μέσους θα πρέπει να μεταφέρουν την μπάλα στα πλάγια, όπου οι εξτρέμ, μαζί με τους πλάγιους μπακ θα έχουν την ευθύνη για να τη μεταφέρουν στην επίθεση. Οι δυο πλάγιοι μπακ δε θα ανεβαίνουν τόσο συχνά, όσο θα μπορούσαν να το κάνουν σε ένα σύστημα 4-3-3, στο οποίο οι δυο ακραίοι επιθετικοί θα συγκλίνουν προς τη μεγάλη περιοχή. Επίσης, αρκετές φορές θα συγκλίνουν προς τον άξονα της μεσαίας γραμμής, βοηθώντας τους δυο κεντρικούς μέσους στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Σλοτ ζητάει από τα μπακ να ανεβαίνουν έως την τελική γραμμή για μια σέντρα, κυρίως προς το δεύτερο δοκάρι.

Η φετινή Φέγενορντ έχει 61% κατοχή μπάλας, κάτι που το θεωρεί απαραίτητο ο Σλοτ, για μια ομάδα η οποία θέλει να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό τον λόγο, ο Ολλανδός τεχνικός δε θέλει μακρινές μπαλιές, ακόμα και αν η ομάδα του μπορεί με αυτό τον τρόπο να βγει σε κάποια αντεπίθεση. Στόχος της τακτικής του είναι να χτίζονται οι επιθέσεις από την άμυνα και να μεταφέρεται η μπάλα στην επίθεση με σίγουρη κυκλοφορία μπάλας.

Ο παίκτης που θα αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος θα πρέπει να βοηθάει κυρίως τον επιθετικό περιοχής, που θέλει ο Σλοτ στο σύστημά του. Ουσιαστικά θα λειτουργεί ως περιφερειακός επιθετικός και λιγότερο ως «κλασσικό δεκάρι». Παράλληλα, θα προσπαθεί να τροφοδοτεί τον συμπαίκτη του στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος θα είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων.

Σε αμυντικό σχηματισμό, ο Σλοτ μετατρέπει αρκετές φορές το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Με αυτή τη διάταξη προσπαθεί να πιέσει σε περισσότερα σημεία του γηπέδου και να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας. «Κλειδί» για την πίεση θα αποτελέσει η φυσική κατάσταση, στην οποία δίνει μεγάλη βάση κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία. Θέλει τους παίκτες του να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και να βγάζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν πίεση σε μεγάλη ένταση και πολλά τρεξίματα.

Τέλος, ο Σλοτ κατάφερε κατά τη θητεία του στη Φέγενορντ να δημιουργήσει μια ομάδα, χωρίς ακριβές μεταγραφές και με αρκετούς παίκτες από τις ακαδημίες. Οι Ολλανδοί θεωρούν πως είναι ένας προπονητής που δουλεύει με τους νεαρούς παίκτες και τους βοηθάει να βελτιωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα