Μάγκικα πειραιώτικα και θεσσαλονικιώτικα

Μία ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο από δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια παλεύουν σχεδόν μόνες του για να επαναφέρουν τη χώρα μας στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας της UEFA. Ένα μεγάλο μπράβο σε δύο προπονητές που ενέπνευσαν τους παίκτες τους και όλο τον οργανισμό. Που πίστεψαν στον στόχο, που δεν «λύγισαν» από τις φωνές, που έμειναν συγκεντρωμένοι και μαζί με τους συνεργάτες τους κατέστρωσαν το μεγάλο σχέδιο της ανατροπής.

Τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όσο και ο Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ παρέδωσαν μαθήματα τακτικής, πίστης,

αντοχής και αφοσίωσης στο όνειρο της πρόκρισης. Αυτές οι νίκες αποτελούν ένα απίστευτο οδοιπορικό στην ιστορία των δύο ομάδων και ένας ακόμα λίθος στην επιτυχημένη ανατροπή των προκλήσεων που αντιμετώπισαν.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ: Μία ιστορική νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σε αυτές τις ιστορικές βραδιές περισσότερο από την τακτική μετράει η καρδιά και το πάθος. Ο ΠΑΟΚ αν και δέχθηκε γκολ, δεν πτοήθηκε και με καθαρό μυαλό διέλυσε τα όνειρα των Κροατών συντρίβοντάς τους με 5-1. Μία παράσταση που δύσκολα θα ξεχάσουν οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου», οι οποίοι ήταν εκείνοι που έδωσαν τον ρυθμό για το πάρτι που ακολούθησε. Ο Κουλιεράκης ήταν ο πρωταγωνιστής στα πρώτα 33 λεπτά, διάστημα που χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ προκειμένου να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα,

Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός φόρεσε το ευρωπαϊκό του κοστούμι και μετέτρεψε τον εφιάλτη του 1-4 της προηγούμενης εβδομάδας σε ένα όνειρο που θα μπει στην ίδια θέση με την πρόκριση επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο. Οι περισσότεροι έλεγαν πως οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν στο Βελιγράδι για το θαύμα, αλλά το σύνολο του Μεντιλίμπαρ μετέτρεψε το θαύμα σε πραγματικότητα. Το 1-3 για μία στιγμή έδινε την πρόκριση στη Μακάμπι, όμως ο Ελ Καμπί με ανάποδο ψαλιδάκι που θύμιζε Νίκο Αναστόπουλο ή Πελέ στην απόδραση των 11, έκοψε τις ελπίδες των Ισραηλινών. Στο έξτρα μισάωρο μίλησε η εμπειρία με τους Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί να βάζουν την υπογραφή τους στη μεγαλειώδη πρόκριση. Φυσικά, προηγήθηκε ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο με τον Ποντένσε και τον Φορτούνη να δίνουν την ώθηση από νωρίς.

Η πρόκρισή τους στα προημιτελικά δεν είναι μόνο μία αθλητική επιτυχία, αλλά και μία νίκη για τη χώρα συνολικά, καθώς φέρνουν την Ελλάδα στο προσκήνιο του διεθνούς ποδοσφαίρου. Ας συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε μαζί τους, γιατί στον κόσμο του ποδοσφαίρου, τα θαύματα συμβαίνουν και εμείς το γνωρίζουμε αρκετά καλά, καθώς φέτος συμπληρώνουμε 20 χρόνια από τη μαγική κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα