Μαιευτήριο «τρέλλας» και τοξικότητας

Όταν τα αυτονόητα και τα ευκόλως εννοούμενα, χρειάζονται επεξηγήσεων και ανάλογων απαντήσεων, γίνεται αναγκαστική η επίσημη ανακοίνωση, όπως αυτή που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για το θέμα αδείας στον Άλεκ Πίτερς από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και την στήριξη του προπονητή της.

Ο ίδιος ο προπονητής, είπε ότι έπραξε το αυτονόητο και έκανε το ίδιο για τον τον Κάνααν και τον Φαλ, όταν περίμεναν την γέννηση των παιδιών τους. Και έπραξε απόλυτα σωστά

στην προσωπική απόφαση του.

Είναι άλλο θέμα η όποια κριτική για την επίθεση των 56 πόντων του Ολυμπιακού, κόντρα στην Βαλένθια και άλλο θέμα που δεν χρίζει καμίας κριτικής ότι ο προπονητής και όποιος άλλος συνάδελφος του, βρίσκεται στην ίδια θέση, δίνει άδεια στον παίκτη του για να είναι παρών στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του.

«Κάπου, ώπα» και στην αργκό για όσους θέλουν να πουν την μια «μπαρούφα» τους, μετά την άλλη, για όσους «πουλάνε τρέλα» και γίνονται μετά ευκολίας τοξικοί και αποκρουστικοί.

Να έπαιζε, λοιπόν, ο Πίτερς κόντρα στην Βαλένθια; «Αλυσοδεμένος» πνευματικά; Με την σκέψη του στο μαιευτήριο; Να άκουγε τον Μπαρτζώκα και να ήταν σαν να μην τον…άκουγε; Επειδή, κατά την άποψη των «troll» που δεν έχουν καμία υπόσταση και μέσω του ανυπόστατου θορύβου που θέλουν να προκαλέσουν, πρέπει ο κάθε παίκτης να είναι περισσότερο επαγγελματίας, παρά άνθρωπος και πατέρας, αλλά και ο προπονητής του να του πει έχουμε αγώνα και δεν θα πας στην γέννηση του παιδιού σου ή -στην κακιά ώρα- στην κηδεία του γονιού του.

Η δήλωση του ίδιου του προπονητή δεν ήταν και η πιο υποστηρικτική της ίδιας της απόφασης του, όταν είπε περί τύχης και συγκυρίας εγκυμοσύνων από τους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως…

Είναι άλλο θέμα, γιατί οι άλλοι συμπαίκτες του Πίτερς, δεν κατάφεραν να καλύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα, την απουσία του λίαν φορμαρισμένου Αμερικάνου παίκτη και πρωταγωνιστή στην επίθεση.

Είναι άλλο θέμα, αν το μοντέλο Μπαρτζώκα, χωρίς σταρ και σκόρερ ολκής, δοκιμάζεται αυτή την περίοδο, αν και στο τέλος της σεζόν, γίνεται το ταμείο…

Και είναι άλλο θέμα, ότι η προσωπική ευτυχία κάθε άνδρα και γυναίκας από την γέννηση των παιδιών τους, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη διάκριση.

Θα ήταν απάνθρωπο, ανήθικο και ελλεεινό να μην δινόταν άδεια στον κάθε Πίτερς σε παρόμοια περίπτωση και σε οποιαδήποτε ομάδα. Μόνο, αν ο ίδιος αποφάσιζε να μείνει με την ομάδα, αφού του έδιναν άδεια να παραστεί στον τοκετό.

Γιατί στην περίπτωση που δεν γινόταν ό,τι έγινε και στις τρείς περιπτώσεις των παικτών του Ολυμπιακού, η ψυχολογία τους θα καταρρακωνόταν, η συνεργασία τους με τον Μπαρτζώκα θα μετατρεπόταν σε απολύτως τυπική, το οικογενειακό κλίμα θα «έσπαγε» σε κομμάτια.

Τώρα, όμως, αν ρωτηθεί ή όχι ο Άλεκ Πίτερς και αν θέλει να απαντήσει ή όχι, ενδόμυχα νιώθει ότι χρωστά ένα παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Μια νίκη από δικό του σουτ. Έτσι κερδίζονται ψυχολογικά οι παίκτες στις ομάδες, πέραν των χρημάτων και των συμβολαίων. Από ανθρώπινες στιγμές.

Και επειδή στην Ελλάδα, δεν είναι αποκλειστικότητα η τοξικότητα, θυμηθείτε την αντίδραση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όταν ήταν προπονητής της Ζαλγκίρις, σε ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου, μετά από ημιτελικό αγώνα για την άδεια που είχε δώσει στον Βραζιλιάνο σέντερ Αουγκούστο Λίμα.

Δείτε την αντίδραση του Σάρας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα