Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 3-2 : Γιατί… έτσι έχει η κατάσταση των πραγμάτων!

Η Λειψία μπορεί να προηγήθηκε με δύο ωραία γκολ του Οπέντα στο πρώτο ημίχρονο, όπου η άμυνα της Σίτι… «αστειεύονταν» και εκτέθηκε δις (13’, 33’) από τον Βέλγο φορ, πλάθοντας οι φιλοξενούμενοι «όνειρỨκατάκτησης της κορυφής στον 7ο όμιλο, όμως από τη στιγμή που στην επανάληψη η παρέα του Χάαλαντ έδειξε σημάδια σοβαρότητας ήταν αναμενόμενο πως θα πηγαίναμε σε ένα σενάριο ανατροπής!

Μια «σπίθα» ήθελε αυτό

το ματς για να πάρει μπρος.. Η Σίτι με το 1-3 του πρώτου γύρου στη Γερμανία δύσκολα θα κινδύνευε να χάσει την πρώτη θέση… Η Λειψία μέσα στην αστάθειά της – στην πέμπτη θέση της Μπουντεσλίγκα, 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μπάγερ Λεβερκούζεν – προσπαθεί ακόμα να πείσει..
Κι όμως, ήταν αρκετή μια ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Οπέντα να νικά τον Ορτέγα για το 0-1 σε μια «τραγική» αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων!
Κι αν αυτό το προβάδισμα δεν αφύπνησε τους «πολίτες», έχοντας προφανώς για «μαξιλάρι» στη διεκδίκηση της κορυφής του ομίλου την νίκη στη Λειψία – για την περίπτωση της ισοβαθμίας – ήρθε ξανά ο Οπεντά να θυμίσει τα λάθη στην αντίπαλη άμυνα διαμορφώντας το 0-2
Στην επανάληψη ο Χάαλαντ σκόραρε σχετικά νωρίς (54’) κατά τρόπο που προειδοποίησε τους φιλοξενούμενους για αυτό που θα έρχονταν… ή κάπως έτσι!
Στο 70’ ο Φοντέν με εξαιρετική ενέργεια έκανε το 2-2 και στο 87’ ο Άλβαρες ολοκλήρωσε το κάπως… μονότονο «έργο», διαμόρφώνοντας το τελικό 3-2.
΄’Ηταν η 7η συνεχόμενη νίκη της Σίτι στο θεσμό και η 12η συνεχόμενη εντός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα) 3-2-4-1

Ορτέγα, Γκβαρντιόλ (93’ Σέρχιο Γκόμες), Ρουμπέν Ντίας (46’ Ακέ), Γουόκερ (54’ Άλβαρες), Ακάντζι, Ρόδρι, Γκρίλις (54’ Ντοκού), Μπερνάρντο Σίλβα, Λιούις, Φόντεν, Χάαλαντ

Λειψία (Μάρκο Ρόζε) 4-1-4-1

Μπλάσβιτς, Σιμακάν, Ράουμ, Κλόστερμαν, Λουκέμπα, Σέϊβαλντ,. Σίμονς (76’ Πόουλσεν) , Χαϊνταρά (74’ Καρβάλιο), Σχλάγκερ (88’ Κάμπλ), Φόρσμπεργκ (60’ Μπάουμγκάρντνερ), Οπέντα (60’ Σέσκο)

We fight 'til the end!

Keywords
Τυχαία Θέματα