Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα (22.00 Novasports Premier League): Περασμένα μεγαλεία, Υψηλές προσδοκίες

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Η ευρισκόμενη σε αγωνιστική κρίση Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ των αρνητικών ρεκόρ υποδέχεται την καλύτερη Άστον Βίλα της ιστορίας (22.00 Novasports Premier League). Εν αναμονή αντίδρασης τη 19η αγωνιστική, σε χριστουγεννιάτικο φόντο.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια, η ομάδα του «μες στην τρελή χαρά» Τεν Χαχ δεν σκοράρει (τέταρτο σερί σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 1991, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προπονητή), έχει δυο ήττες από Μπόρνμουθ και

Γουέστ Χαμ και την ισοπαλία με τη Λίβερπουλ. Δεν το λες και επιτυχία.

Μόλις μια νίκη στα πέντε τελευταία ματς και μόλις δυο γκολ για την Μάντσεστερ, στο 2-1 με την Τσέλσι, για το -12 από την κορυφή και την Άρσεναλ. 18 γκολ σε 18 ματς, επιθετική φτώχεια. Σε επτά ματς από τον Σεπτέμβριο στο «Ολντ Τράφορντ», οι νίκες είναι τρεις, με  Μπρέντφορντ, Λούτον και Τσέλσι.

Η μεταμορφωμένη στα χέρια του Έμερι Άστον Βίλα των 38 γκολ, δεύτερη καλύτερη επίθεση, είναι επτά ματς αήττητη από το 2-0 της Φόρεστ στο Νότιγχαμ, με πέντε νίκες και τελευταία ισοπαλία το 1-1 στο Μπέρμιγχαμ με την ουραγό Σέφιλντ. Έσωσε την παρτίδα στο τέλος με τον Τζανιόλο. Η Βίλα έχει μόλις μια ήττα στα 14 τελευταία ματς και είναι σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή. Ποιος να το έλεγε τον Νοέμβριο του 2022 όταν αναλάμβανε μετά τον Τζέραρντ ο Έμερι.

Υψηλές οι προσδοκίες στη σεζόν, ματς αποδείξεων και πρωτιάς στο Μάντσεστερ, όπου στα δέκα τελευταία ματς η Γιουνάιτεντ έχει οκτώ νίκες, η Βίλα μια, με 0-1 τον Σεπτέμβριο του 2021 και ένα παιχνίδι έμεινε στην ισοπαλία, 2-2 τον Δεκέμβριο του 2019.

Σε 56 ματς, 38 νίκες έχει η Μάντσεστερ, με τη Βίλα να μετράει δυο νίκες στα τέσσερα τελευταία και πέντε συνολικά και τον Έμερι να θυμάται το 3-1 του Νοεμβρίου του 2022, πρώτο ματς στον πάγκο των Βίλανς. Ιδανικό ντεμπούτο.

Περασμένα μεγαλεία και… η συνέχεια της διήγησης Τρίτη στις 22.00 (Novasports Premier League) στο «Θέατρο των Ονείρων, στο ζευγάρι με τις περισσότερες νίκες στην Boxing Day, 53 η Μάντσεστερ, 46 η Άστον Βίλα…

Keywords
Τυχαία Θέματα