Μάρεϊ – Τσιτσιπάς 2-1: Διακοπή με προβάδισμα Μάρεϊ

Μάρεϊ και Τσιτσιπάς θα λύσουν τις διαφορές τους στο κεντρικό court, την Παρασκευή 7/7 καθώς ο αγώνας τους διακόπηκε λίγο πριν ξεκινήσει το τέταρτο σετ λόγω προχωρημένης ώρας( 00.40 ώρα Ελλάδας).

Ο Μάρεϊ έκανε ανατροπή από 1-0 σε 2-1 σετ, έπαιξε καλύτερα στο τρίτο σετ και ο Στέφανος θα έχει χρόνο να ξεκουραστεί και να παρουσιαστεί πιο έτοιμος με στόχο την ανατροπή πρόκρισης.

Ο Τσιτσιπάς,

είχε λιγότερο χρόνο να ξεκουραστεί μετά τον αγώνα που έδωσε κόντρα στον Τιμ που κράτησε σχεδόν….δύο ημέρες λόγω βροχής, σε αντίθεση με τον Μάρει που επικράτησε εύκολα με 3-0 στο κεντρικό κορτ του Πένιστον.

Απόλυτα προσηλωμένος και προβάδισμα 1-0!

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς ήταν αυτό που έκανε πρώτο σερβίς. Ο Έλληνας αθλητής, ξεκίνησε αρκετά συγκεντρωμένος και ήρεμος κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παίξει αρκετά καλά! Κράτησε το σερβίς του από νωρίς, ενώ είχε ευκαιρία στο δεύτερο γκέιμ να ψάξει για μπρέικ καθώς δεν περνούσε το πρώτο σερβίς ο Μάρεϊ!

Το 2-2 για τον Σκωτσέζο έγινε με λοβ γκέιμ!

Στο έκτο γκέιμ, ο Μάρεϊ ζήτησε challenge σε προσπάθεια του Τσιτσιπά και δικαιώθηκε καθώς η μπάλα ήταν ελάχιστα πίσω από την βασική γραμμή. Έτσι έγινε το 30-0 και εν συνεχεία το 40-0. Ο Έλληνας αθλητής απάντησε με καταπληκτικό drop shot για το 40-15 αλλά τελικά έγινε το 3-3!

Στο 5-4, ο Μάρεϊ έκανε σερβίς με τον Τσιτσιπά να ζητά τσάλεντζ και να δικαιώνεται καθώς το σερβίς του Σκωτσέζου ήταν άουτ! Έπειτα ο 36χρονος έκανε διπλό σφάλμα για το 0-15! Μάλιστα το νούμερο 5 στον κόσμο προηγήθηκε με 0-30 αλλά ο Μάρει γύρισε την κατάσταση με άσσο, 40-30! Με λάθος του Έλληνα έγινε το 5-5 μετά από 40 λεπτά!

Ο Τσιτσιπάς, με λοβ γκέιμ, έκανε το 6-5!

Στο επόμενο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς, βρέθηκε να έχει ευκαιρία για να τελειώσει το set και να πάρει το πρώτο του μπρέικ στο ματς, όμως ο αντίπαλός του έδωσε απάντηση για να ισοφαρίσει. Ο Σκωτσέζος, ισοφάρισε σε 6-6 για να οδηγηθεί το πρώτο σετ σε tie break!

Ο Τσιτσιπάς στο tie break, έκανε mini break για το 4-3 και στη συνέχεια παίζοντας εξαιρετικά έφτασε στο 7-3 για να κάνει το 1-0 στα σετ μετά από μια ώρα αγώνα!

epa10730951 Andy Murray of Britain reacts as he plays Stefanos Tsitsipas of Greece in their Men’s Singles 2nd round match at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 06 July 2023. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαρόμοιο set με το πρώτο, αλλά νικητής αυτού ο Μάρεϊ!

Ο Μάρεϊ, ξεκίνησε καλά κρατώντας το σερβίς του στο δεύτερο σετ για το 1-0, με τον Στέφανο να ισοφαρίζει γρήγορα σε 1-1!

Ο Τσιτσιπάς πίεζε πολύ και έπαιζε επιθετικά, και δύσκολα ο 36χρονος έκανε το 2-1 μετά από 20 λεπτά.

Ο Μάρεϊ προηγήθηκε 3-2 και ο Τσιτσιπάς με καλό σερβίς έκανε το 40-0. Ο Έλληνας φάνηκε να σερβίρει άσσο, ο Σκωτσέζος πήρε τσάλεντζ και δικαιώθηκε και έπειτα ισοφάρισε σε 40-40! Ωστόσο το νούμερο 5 στον κόσμο με δύο ωραίους πόντους ισοφάρισε σε 3-3!

Αμφότεροι αθλητές, κρατούσαν το σερβίς τους και ο Άντι Μάρεϊ, με λοβ γκέιμ έκανε το 6-5! Και το δεύτερο σετ, οδηγήθηκε σε tie break!

Ο Μάρεϊ, έκανε mini break για το 2-1 πήρε τους δύο πόντους στο σερβίς του για να ανεβάσει την διαφορά στο 4-1. Ο Μάρεϊ ήταν πιο σταθερός, έκανε λιγότερα λάθη και έφτασε στο 7-2 για να ισοφαρίσει σε 1-1 Set!

Το break έκρινε το τρίτο σετ!

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Μάρεϊ στο τρίτο σετ! Έσπασε το σερβίς του Στέφανου για το 1-0 και έπειτα κράτησε το σερβίς του για το 2-0.

Ο Στέφανος πίεσε και στο 2-1 είχε την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Σκωτσέζου. Αν και πάλεψε και προσπάθησε αρκετά. ο 36χρονος, κράτησε με δυσκολία το σερβίς του για το 3-1! Το συγκεκριμένο γκέιμ κράτησε σχεδόν δέκα λεπτά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έκανε καλό σερβίς δίνοντας μόνο ένα πόντο για να μειώσει γρήγορα σε 3-2.

Με λοβ γκέιμ ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-3 και ο Μάρει διατήρησε τη διαφορά κάνοντας το 5-3. Ο Σκωτσέζος σέρβιρε για το σετ στο 5-4 προηγήθηκε 40-0. Ο Τσιτσιπάς έκανε με winner το 40-30 με τον Μάρει να γλιστρά και να βγάζει κραυγή.

epa10730966 Andy Murray of Britain clutching his groin and goes down as he plays Stefanos Tsitsipas of Greece in their Men’s Singles 2nd round match at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 06 July 2023. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σηκώθηκε και κατέκτησε το σετ για το 2-1! μετά από 2 ώρες και 53 λεπτά!

Λίγο πριν ξεκινήσει το τέταρτο σετ, ο διαιτητής σταμάτησε το ματς λόγω προχωρημένης ώρας. Το ματς θα ολοκληρωθεί στις 7/7!

Keywords
Τυχαία Θέματα