Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 2-1 (3-5 πέν.) : Ηρωική πρόκριση, και… ΠΑΟ για τ’ αστέρια! (highlights)

Μια από τις σημαντικές προκρίσεις σε μια από τις πιο λαμπερές Ευρωπαϊκές βραδιές του, πρόσθεσε το «βιβλίο» με τις διεθνείς του περγαμηνές ο Παναθηναϊκός καθώς κατάφερε να ανατρέψει μια δύσκολη κατάσταση στο «καυτό» Βελοντρόμ της Μασσαλίας, να… δραπετεύσει προς την παράταση με ένα εύστοχο πέναλτι στην κανονική διάρκεια κι από εκεί με τη σιγουριά του Μπρινιόλι να φτάσει στην πρόκριση με σκορ 3-5 στην ψυχοφθόρα διαδικασία από τα έντεκα βήματα!

Σε σχήμα 4-4-2 η Μαρσέϊγ του Μαρθελίνιο με τον

Πο Λόπεζ κάτω από τα γκολπόστ.
Στην άμυνα οι Λόντι, Κλάους, Μπεμπά και Τζιγκό. Στη μεσαία γραμμή οι Ουναχί, Σαρτ, Ρογκιέ και Βερετού με προωθημένους του Oμπαμεγιάνγκ και Εντιαγιέ

Την ίδια ενδεκάδα με αυτή της περασμένης εβδομάδας στην Αθήνα επέλεξε ο Γιοβάνοβιτς.
Μπροστά από τον Μπρινιόλι οι Βαγιανίδης, Xουάνκαρ, Γιέβνταϊ, Μάγκνοουσον. Στην μεσαία γραμμή οι Βιλένα, Πέρες με τους Μαντσίνι, Ντζούρισιτς και Βέρμπιτς πίσω απί τον προωθημένο Σπόραρ

Από το καλησπέρα φάνηκε το… κακό για το «τριφύλλι» καθώς το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ μόλις στο 2ο λεπτό δεν έδωσε μόνον τα «φτερά» που έψαχναν οι γηπεδούχοι εδώ και αρκετές μέρες – ή και βδομάδες – αμφισβήτησης αλλά κι εδώ είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ματς, έβαλε… βαρίδια στα πόδια και την ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα για ένα ολόκληρο ημίχρονο η Μαρσέϊγ να παίζει σχεδόν μόνη της (!!) απέναντι στον «ηρωϊκό» Μπρινιόλι!
Ο Ομπαμεγιάνγκ που έκανε σε ένα 45λεπτο όσες τελικές προσπάθειες είχε στις καλύτερες μέρες της καριέρας του με Ντόρτμουντ, Άρσεναλ κλπ. Πέτυχε το 2-0, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου έπειτα από σέντρα του Κλος και – μια ακόμη ολιγωρία στα ανασταλτικά πλάνα των «πράσινων»
Το σκορ του πρώτου 45λέπτου ίσως και να αδικεί την ομάδα της Μασσαλίας που έφτασε με αξιώσεις με άλλες 5-6 – και βάλε – σημαντικές ευκαιρίες που όμως ελέω… Μπρινιόλι και τύχης (παίζει κι αυτό σε τέτοια ματς) δεν εξελίχθηκε σε κάτι πολύ χειρότερο..
Στην επανάληψη πάλι η Μαρσέιγ ξεκίνησε με διάθεση να «αποτελειώσει» ότι άφησε στη μέση, λίγο νωρίτερα, όμως εκεί φάνηκαν πολλά νέα πράγματα στην πλευρά του αουτσάϊντερ!
Ο Γιοβάνοβιτς με τις προσθήκες των Ιωαννίδη και Παλάσιος βρήκε (!) παίκτες να κρατάνε μπάλα και μαζί της να προσεγγίζουν, όσο μπορούσαν την αντίπαλη περιοχή.
Η πίεση της Ελληνικής ομάδας γίνονταν όλο και πιο ασφικτική στο φινάλε όπου πέραν των 2-3 καλών ευκαιριών με τα σουτ προς την εστία του Πο Λόπεθ ήρθε το… δώρο από το πιο αγαπημένο παιδί της εξέδρας της Γαλλικής ομάδας ενώ είχε προηγηθεί η απόσυρση – στα όρια της λογικής, του Ομπαμεγιάνκ και του Εντιαγιέ!
Στο 94ο λεπτό η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκεντουζί και ο Άγγλος διαιτητής με την υπόδειξη του VAR έδειξε την άσπρη βούλα!
Από εκεί ο Φώτης Ιωαννίδης με «κρύο αίμα» σούταρε εύστοχα και μειώνοντας σε 2-1 έστειλε το ματς στην παράταση…
Εκεί και πάλι η Μαρσέιγ έδειξε πιο αποφασισμένη να πιέσει με τον Βιτίνια στην κορυφή της επίθεσης. Μάλιστα σε αυτό το διάστημα (114’) ο Πορτογάλος σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε και πάλι με την υπόδειξη του VAR καθώς διαπιστώθηκε πως ο Σαρ ήταν σε θέση οφσάιτ στην παράλληλη σέντρα επηρεάζοντας την εξέλιξη της φάσης!
Όσο περνούσαν τα δραματικά δευτερόλεπτα τόσο φαίνονταν πως κάτι «καλό» ήταν να γραφτό να γίνει…
Στα πέναλτι ήταν και πάλι ο Γκεντουζί που έμελε να διαμορφώσει τις εξελίξεις αφού αυτός αστόχησε στο πρώτο πέναλτι της Μαρσέϊγ ενώ οι πέντε που επέλεξε ο Γιοβάνοβιτς βρήκαν στόχο – με την εκτέλεση του Κλέινχέϊσλερ – να περνάει μέσα από… ξόρκια ώσπου να καταλήξει στα δίχτυα του Μπλάνκο!
Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίνεται από μια τέτοια διαδικασία και πλέον θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα στα πλέϊ-οφ, προς την οδό των «αστεριών». Το πρώτο ματς στην Πορτογαλία και το δεύτερο στο ΟΑΚΑ…
Πλέον, με όσα έγιναν και όπως έγιναν απόψε στη νότια Γαλλία, όλα είναι εφικτά… Και γιατί να μην είναι, παρακαλω;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 2-1 3-5, Ηρωική, … ΠΑΟ,marseig – panathinaikos 2-1 3-5, iroiki, … pao