Μεγάλη Βρετανία – Ολλανδία 98-94: Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα

Η Μεγάλη Βρετανία πήρε μια σημαντική νίκη εν όψει της πρεμιέρας των προκριματικών για το Eurobasket. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάιλς Χέσον, ο οποίος είχε 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, η Μεγάλη Βρετανία πήρε το “ροζ φύλλο”.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Βρετανούς να παίρνουν “κεφάλι” στο σκορ (7-3), ωστόσο οι Ολλανδοί μείωσαν στον πόντο στα 5:59 (9-10). Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στα 3:49 πήραν εκ νέου προβάδισμα έξι πόντων με τον Κάρλ Γουίτλ, αλλά

οι «Οράνιε» μείωσαν στο πόντο με τον Γιάνικ Κράαγκ. Οι Βρετανοί στα τελευταία λεπτά ήταν καυτοί φτάνοντας τη διαφορά στο +5 με τον Γουίλαν.

Το δεύτερο δεκάλεπτο, η Μεγάλη Βρετανία είχε επιθετικό μονόλογο με τον Κάρλ Γουίτλ να σκοράρει με τρίποντο και να φτάνει τους 12 πόντους, όντας ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων στη δεύτερη περίοδο. Οι Ολλανδοί, ωστόσο, έφτασαν τη διαφορά στους 16 πόντους. Οι Βρετανοί βρίσκονταν, όμως, σε μεγάλη βραδιά και έκαναν τα πάντα για να νικήσουν. Το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά να είναι υπέρ των γηπεδούχων στους 14 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, αλλά οι Βρετανοί κατάφεραν να πάρουν εκ νέου τα ηνία στο παιχνίδι, με τον Κίλεϊα-Τζόουνς να σταματάει εντυπωσιακά τους Ολλανδούς. Οι Βρετανοί προηγήθηκαν στο παιχνίδι στα τέσσερα δευτερόλεπτα. Μετά τον Γουίτλ, κορυφαίος παίκτης των Βρετανών έγινε ο Μάιλς Χέσον, ο οποίος είχε 16 πόντους.

Στην τελευταία περίοδο, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν χαμηλός, αλλά η Βρετανία συνέχισε να πιέζει. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα μπαίνοντας στο παιχνίδι και μειώνοντας στους 3 πόντους. Το παιχνίδι, ωστόσο, έληξε με 98-94, με τους Βρετανούς να παίρνουν μια μεγάλη νίκη απέναντι στους Ολλανδούς.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 27-18, 16-25, 27-28

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα