Νίκη για Γκένκ, κυνηγούν η Μπριζ και Σταντάρ Λιέγης

Η πρωτοπόρος του Βελγικού πρωταθλήματος Γκένκ, μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής και διατήρησε την διαφορά των έξι πόντων από την δεύτερη Μπριζ.
Η Γκενκ χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Δανός Μέχλε, στο 78 επικράτησε με 1-0 της Λόκερεν και έφτασε τους 62 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 πόντους.

Η Μπριζ ευελπιστούσε σε στραβοπάτημα της
Γκενκ για να μειώσει την διαφορά από την κορυφή. Αν και η πρωτοπόρος δεν απώλεσε βαθμούς η ομάδα του Λέκο έκανε αυτό που έπρεπε και συνέτριψε εκτός έδρας την Έουπεν με 4-0. Ο Βάνακεν άνοιξε τον χορό των γκολ στο 22 και ένα λεπτό αργότερα ο Ντιατά έκανε το 2-0. Στο 45 ο Βόρμερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και το τελικό 4-0 σημείωσε ο Βάνακεν που έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα. Η Μπριζ παρέμεινε στη δε΄τυερη θέση με 56 βαθμούς ενώ η Έουπεν βρίσκεται στη 12η θέση με 29.

Η Σταντάρ Λιέγης μετά την ισοπαλία κόντρα στη Μουσκρόν , επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας εκτός έδρας της Σερκλ Μπριζ με 2-1. Με πρωταγωνιστή τον Έμοντ που πέτυχε δύο γκολ, στο 18 και 35 η Σταντάρ προηγήθηκε με 2-0 και αυτό που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Καρντονά στο 66. Ο Έμοντ έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα. Η Σταντάρ Λιέγης βρίσκεται στην τρίτη θέση με 50 βαθμούς ενώ η Σερκλ Μπριζ με 28 βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Άντβερπ έχασε έδαφος στη μάχη που δίνει να βρεθεί ψηλότερα στη βαθμολογία και είδε την Σταντάρ να την προσπερνά με ένα βαθμό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπαμπί στο 24 όμως η ομάδα του Στέργου Μαρίνου κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή. Στο 31 ο Οσίμεν με πέναλτι ισοφάρισε και ο Μπρούνο στο 77 έγραψε το τελικό 2-1. Η Σαρλερουά ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Χέντριξ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88.

Η Άντερχελτ με πρωταγωνιστή τον Κουμς που πέτυχε δύο γκολ επικράτησε με 2-0 της Κορτράικ του Χάρη Χαρίση που αγωνίστηκε για 78 λεπτά. Η Άντερλεχτ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 48 βαθμούς και εξακολουθεί να κυνηγά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Κορτράικ είναι στην 9η με 40.

Σε ευρωπαϊκή τροχιά συνέχισε να βρίσκεται και η Γάνδη, που επικράτησε δύσκολα της προτελευταίας Οστάνδης με 2-1. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν ο Γιάρεμτσουκ στο τρίτο λεπτό και ο Ντομπέ στο 50ο. για την Οστάνδη είχε ισοφαρίσει ο Νάστιτς στο 43.
Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το ματς ανάμεσα σε Μουσκρόν και Σιντ Τρούιτεν. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 15 ο Καμαντά, ενώ ισοφάρισε ο Αγουονίγι στο 33ο λεπτό. Ο Γκαλίτσιος μπήκε ως αλλαγή στο 27ο λεπτό στη θέση του Βοϊβόντα και η ομάδα του ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη οι Μπόγια(79`) και Γκουλάν(72`).

Χωρίς νικητή τελείωσε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπέβερεν και Ζούλτε Βάρεγκεμ. Στο 68 προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μπονγκοντά και ισοφάρισε ο Αντριγιάσεβιτς στο 74. Οι γηπεδούχοι παραμένουν στην προτελευταία θέση την οποία μοιράζονται με την Οστάνδη με 27 βαθμούς, ενώ η Ζούλτε βρίσκεται στην 11η με 32 βαθμούς.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:
Εουπέν-Μπριζ 0-4
Σερκλ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης 1-2
Γάνδη-Οστάνδη 2-1
Γκενκ-Λόκερεν 1-0
Μπέβερεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ 1-1
Άντερλεχτ-Κορτράικ 2-0
Αντβέρπ-Σαρλερουά 1-2
Μουσκρόν-Σεντ Τρουϊντέν 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)
Γκενκ 62
Μπριζ 56
Σταντάρ Λιέγης 50
Αντβέρπ 49
Άντερλεχτ 48
Σεντ Τρουϊντέν 47
Γάνδη 47
Σαρλερουά 42
Κορτράικ 40
Keywords
Τυχαία Θέματα