Νότιγχαμ Φόρεστ: “Εξαιρετικά απογοητευμένοι με την απόφαση της Επιτροπής”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με την απόφαση της Επιτροπής να επιβάλει κύρωση στον Όμιλο τεσσάρων βαθμών, η οποία θα εφαρμοστεί με άμεση ισχύ.

«Παρά την απογοήτευσή μας, ευχαριστούμε την Επιτροπή που συμφώνησε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε ταχεία βάση. Η Λέσχη θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για την ακεραιότητα του πρωταθλήματος να επιλύονται οι χρεώσεις τη σεζόν στην οποία εκδίδονται. Ήμασταν εξαιρετικά απογοητευμένοι από τον

τόνο και το περιεχόμενο των υποβολών της Premier League ενώπιον της Επιτροπής. Μετά από μήνες εξαιρετικής συνεργασίας με την Πρέμιερ Λιγκ σε όλη τη διάρκεια, αυτό ήταν απροσδόκητο και έβλαψε την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη που είχαμε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το ότι η Πρέμιερ Λιγκ επιδίωξε μια κύρωση οκτώ βαθμών ως σημείο εκκίνησης ήταν εντελώς δυσανάλογο σε σύγκριση με τους εννέα βαθμούς που ορίζουν οι δικοί της κανόνες για την αφερεγγυότητα. Είμαστε επίσης έκπληκτοι που η Premier League δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις μοναδικές συνθήκες του συλλόγου και τον μετριασμό του.

Η αγορά μεταγραφών παικτών είναι ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο περιβάλλον συναλλαγών που δεν μπορεί να συγκριθεί με την πώληση κανονικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Θα υπάρξουν περιπτώσεις που μια μεταγραφή παίκτη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό μιας μεταγραφικής περιόδου και μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στο τέλος αυτού του παραθύρου. Αυτό δεν πρέπει να είναι λόγος για την καταδίκη ενός συλλόγου. Για να μην αναγνωριστεί αυτό από την Κομισιόν ή την Πρέμιερ Λιγκ θα πρέπει να είναι θέμα ακραίας ανησυχίας για όλους τους οπαδούς του εθνικού μας αγώνα.

Ευρύτερη ανησυχία για όλους τους υποψηφίους συλλόγους είναι η ανησυχητική επίδραση που θα έχει αυτή η απόφαση στη λειτουργία του μοντέλου συναλλαγών παικτών. Αυτό είναι το μόνο μοντέλο με το οποίο οι σύλλογοι εκτός του μικρού ομίλου στην κορυφή της Premier League μπορούν ρεαλιστικά να προχωρήσουν στην ποδοσφαιρική πυραμίδα. Το σκεπτικό της Επιτροπής είναι ότι οι σύλλογοι πρέπει να επενδύουν μόνο αφού έχουν αποκομίσει κέρδος από την ανάπτυξη των παικτών τους. Αυτό το σκεπτικό καταστρέφει την κινητικότητα στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και το αποτέλεσμα της απόφασης θα είναι να μειώσει δραστικά τα περιθώρια ελιγμών για όλα αυτά τα σωματεία, οδηγώντας στη στασιμότητα του εθνικού μας παιχνιδιού ».

Keywords
Τυχαία Θέματα