Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μ. 2-2: Ρεκόρ, τέσσερα γκολ και εξιλέωση στις καθυστερήσεις! (hls)

Δωδέκατο σερί ματς με γκολ στο Klassiker για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία όμως δεν πέρασε από την έδρα της Ντόρτμουντ, αν και προηγήθηκε με τα γκολ των Γκορέτσκα (33′) και Σανέ (53′) στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν αρχικά με τον Μουκόκο (74′) και είχαν την ευκαιρία για να ισοφαρίσουν νωρίτερα, αλλά ο Μοντέστ στο 83′ έκανε… τσαφ μπροστά από τον

Νόιερ. Όμως ο ίδιος εξιλεώθηκε στο 90+5′ και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η αποβολή του Κομάν (90′), που επί της ουσίας έβαλε την ομάδα του μέσα στην περιοχή και το πλήρωσε με το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις.

Η αποβολή του Κομάν στο 90′! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αυτό το αποτέλεσμα άφησε και τους δύο συλλόγους πίσω από τις Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ, οι οποίες συνεχίζουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας και ματς λιγότερο!

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Λίγες φάσεις, αλλά Βαυαρικό προβάδισμα με ρεκόρ

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι, με την… κυριολεκτική έννοια! Μόλις στο 2′ ο Ζάμπιτσερ πήρε την πρώτη κίτρινη από τον διαιτητή Αϊτεκίν και αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα μέχρι τα μισά του ημιχρόνου. Ακολούθησαν ακόμη δύο κάρτες σε Ντε Λιγκτ και Μπέλιγχαμ μέχρι το 15′, με την πρώτη φάση να έρχεται μετά το 20λεπτο!

Στο 21′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην περιοχή του Νόιερ με τον Μάλεν, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Ντε Λιγκτ και πέρασε κόρνερ. Η πρώτη τελική της Μπάγερν ήρθε οκτώ λεπτά μετά, με την προσπάθεια του Σανέ να μην φτάνει καν στο Μάιερ, αλλά να σταματάει στα σώματα των αμυντικών της Ντόρτμουντ.

Αυτή ήταν η… προειδοποιητική βολή. καθώς στο 33′ οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ! Ύστερα από αντεπίθεση, ο Μανέ πέρασε τη μπάλα στον Μουσιάλα, ο οποίος την έσπασε στο ημικύκλιο για τον Γκορέτσκα, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με υπέροχο σουτ! Μάλιστα αυτό το γκολ έγραψε… ιστορία, καθώς για 12ο σερί παιχνίδι η Μπάγερν Μονάχου που… πλήγωσε την αντίπαλή της.

Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, μιας και η ομάδα του Τέρζιτς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια φάση για να βρει την ισοφάριση, με το σύνολο του Νάγκελσμαν να προστατεύει εύκολα το προβάδισμά του!

Ο Γκορέτσκα πανηγυρίζει το γκολ του! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΓκολ Σανέ, ρεκόρ Μουκόκο, τσαφ και εξιλέωση του Μοντέστ

Αν και η Ντόρτμουντ άρχισε το δεύτερο μέρος με εξαιρετικό σουτ του Βολ και δύσκολη επέμβαση του Νόιερ στο 46′, εκείνη που έφτασε στο γκολ ήταν η Μπάγερν! Πριν το 2-0 ο Μανέ είχε χάσει ένα σχεδόν βέβαιο τέρμα στο 49′, αλλά αυτό δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς μιας και τέσσερα λεπτά μετά ο Σανέ… εκτέλεσε τον Μάιερ.

Ο Γερμανός έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο δεν μπόρεσε να βγάλει ο γκολκίπερ των γηπεδούχων και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του.

Η Ντόρτμουντ προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς και το πέτυχε στο 74′. Ο Μοντέστ «έσπασε» ιδανικά την μπάλα στον Μουκόκο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τέρμα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και έγινε ο νεότερο παίκτης που σκοράρει σε Klassiker. Στο 83′ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια… ανάσα από το 2-2, αλλά ο Μοντέστ έκανε… τσαφ και ο Νόιερ τον σταμάτησε εκπληκτικά!

Αυτό που άλλαξε το παιχνίδι ήταν η αριθμητική ισορροπία, μιας και ο Κομάν αποβλήθηκε στο 90′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους Βαυαρούς με 10 παίκτες! Αυτό το… πλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι, μιας και ο Μοντέστ εξιλεώθηκε για τη χαμένη του ευκαιρία και με γκολ στο 90+5′ έγραψε το τελικό 2-2.

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν μετά τη λήξη του ματς! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΗ ταυτότητα του ματς:

Bundesliga: 9η αγωνιστική, «Signal Iduna Park»

Διαιτητής: Αϊτεκίν

Κίτρινες: 14′ Μπέλιγχαμ, 40′ Τσαν, 90+2′ Αντεγέμι – 2′ Ζάμπιτσερ, 11′ Ντε Λιγκτ, 57′ Γκορέτσκα, 77′ Κομάν, 90+2′ Σανέ

Κόκκινη: 90′ Κομάν

Σκορερ: 74′ Μουκόκο, 90+5′ Μοντέστ – 33′ Γκορέτσκα, 53′ Σανέ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τέρζιτς): Μάιερ, Ζούλε, Χούμελς (46′ Βολφ), Σλότερμπεργκ, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Τσαν, Έζτσαν (54′ Αντεγέμι), Μάλεν (70′ Μοντέστ), Μπραντ, Μουκοκό (89′ Αζάρ)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Νάγκελσμαν): Νόιερ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιγκτ (62′ Μαζράουι), Παβάρ, Ντέιβις (46′ Στάνισιτς), Γκνάμπρι (46′ Κομάν), Γκορέτσκα, Σανέ, Μανέ (82′ Τσούπο-Μοτίνγκ), Ζάμπιτσερ (46′ Κίμιχ), Μουσιάλα

Keywords
Τυχαία Θέματα