Ντούσκο Ιβάνοβιτς: Ο αναμορφωτής των Βάσκων

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έφτασε στην τέταρτη θητεία στον πάγκο της Μπασκόνια. Ο Μαυροβούνιος προπονητής γνωρίζει την ομάδα των Βάσκων καλύτερα από τον καθένα, με όλους στην Μπασκόνια να ήταν σίγουροι για την αναμόρφωση των Βάσκων.

«Αυτή είναι η ομάδα μου, αυτή είναι η πόλη μου. Δεν δίστασα στιγμή όταν η Μπασκόνια μού ζήτησε να επιστρέψω. Έχω τον ίδιο ενθουσιασμό» εξήγησε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πιο ευπρόσδεκτος άνθρωπος στη Βιτόρια, ο οποίος άλλαξε άρδην την εικόνα της Μπασκόνια, μετατρέποντάς την σε ομάδα που διεκδικεί

με αξιώσεις την πρόκριση στα play-offs.

Το ντεμπούτο του στην Euroleague συνοδεύτηκε με ένα επιθετικό ριμπάουντ και δύο βολές στο 1.1″ πριν το φινάλε, με τον Τσίμα Μονέκε να δίνει τη νίκη στην Μπασκόνια επί της Παρτιζάν στη Βιτόρια, για την 6η αγωνιστική της EuroLeague, δίνοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 5 ηττών για τους Βάσκους.

Η συνέχεια πάντως ήταν ακόμα πιο εμφατική, πανηγυρίζοντας τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το μεγάλο καλάθι του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ στα 7 δέκατα πριν από το τέλος. «Όλα άλλαξαν από τη στιγμή που επέστρεψε ο Ντούσκο. Δουλεύουμε καλά, είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να αποκτήσει συνέπεια» εξήγησε ο Ντάνι Ντίεθ για την άμεση επίδραση που είχε η επιστροφή του Ιβάνοβιτς.

Κομβικοί παίκτες για την ομάδα του Ιβάνοβιτς είναι Τσίμα Μονέκε, ειδικά στο comeback της Μπασκόνια, ο Αμερικάνος σημειώνοντας 14.8 πόντους, 6.6 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μ.ό. σε 16 αγώνες στη regular season να είναι καθοριστικός στο παιχνίδι της ομάδας του Ιβάνοβιτς. Ο Τάντας Σεντεκέρσκις συμβάλει δυναμικά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, επίσης ενώ σε ό,τι αφορά τον Μάρκους Χάουαρντ, ο Αμερικανός γκαρντ παίρνει περισσότερες μπάλες, παραμένοντας ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες της Μπασκόνια στο σκοράρισμα, εξηγώντας μεταξύ άλλων: «Ο κόουτς μάς εξήγησε από την αρχή ότι αν βγάλουμε ενέργεια και δείξουμε χαρακτήρα, μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες».

Keywords
Τυχαία Θέματα