Ο Φατίχ Τερίμ κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό

Η επιτυχία των πράσινων αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς, υπήρχαν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα στην ομάδα, τα οποία αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία ο  Φατίχ Τερίμ.

Ο Τούρκος τεχνικός ήταν αναγκασμένος να παρατάξει μια ενδεκάδα με αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Κακά τα ψέματα, η μισή ομάδα έλειπε χθες και το πρόβλημα έγινε πιο έντονο, όταν στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα τραυματίστηκε και ο Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός ξέμεινε στην παράταση

από επιθετικούς και έπρεπε για το υπόλοιπο διάστημα να διεκδικήσει την πρόκριση δίχως σέντερ φορ. Αναγκαστικά από εκείνο το σημείο και ύστερα επιστρατεύτηκε ο Ακαϊντίν, ένας στόπερ που ήρθε στην Ελλάδα πριν τέσσερις μέρες και είχε ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του.

Ο Τερίμ τον χρησιμοποίησε στην κορυφή και ταυτόχρονα έβαλε μέσα στον αγώνα έναν ακόμη αμυντικό τον Σένκεφελντ, ώστε να κλείσει καλύτερα τους διαδρόμους προς την εστία του Λοντίγκιν και να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σκέφθηκε ότι δίχως επιθετικούς θα ήταν άσκοπο, αλλά και επικίνδυνο, να συνεχίσει να παίζει με τον ίδιο τρόπο, γι’ αυτό γύρισε την ομάδα πίσω, ώστε να στείλει τον αγώνα στη “ρωσική ρουλέτα“, δηλαδή στα πέναλτι.

Εκεί, με βάση τη λογική, οι Πράσινοι είχαν κάποιες ελπίδες πρόκρισης. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε 100℅.τον ίδιο για τις επιλογές, αλλά και την τακτική που ακολούθησε στα 120′ λεπτά του ντέρμπι.

Ας μη γελιόμαστε, ο Φατίχ Τερίμ είναι ένας προπονητής πολύ υψηλού επιπέδου, όχι γιατί προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά γιατί κατάφερε και πέρασε τον δικό του τρόπο σκέψης στην ομάδα σε λιγότερο από 20 μέρες.

Δεν είναι τυχαίος ο σεβασμός προς το πρόσωπο του από φίλους και αντιπάλους στην Τουρκία. Υπό τις οδηγίες του ομάδα της Αθήνας παίζει πολύ διαφορετικά και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι όσοι την παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια.

Οι ίδιοι παίκτες που έπαιζαν πριν, παίζουν και τώρα, όμως αποδίδουν καλύτερα. Δείτε διαφορά στην απόδοση του Μαντσίνι, του Βέρμπιτς, του Βαγιαννίδη, του Κώτσιρα και των άλλων παικτών στους τελευταίους αγώνες και θα καταλάβετε πολλά.

Ο Τερίμ υπολογίζει την παραμικρή λεπτομέρεια και φυσικά τολμά να αλλάξει πολλά πράγματα σε έναν αγώνα, όταν διαπιστώσει ότι κάτι πάει καλά.

Βλέπει γήπεδο και φάνηκε πεντακάθαρα χθες με το φανταστικό κοουτσάρισμα και τις πετυχημένες αλλαγές σε παίκτες και συστήματα. Πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία οι πράσινοι στα σημαντικά παιχνίδια πελαγοδρομούσαν, ενώ τώρα είναι αήττητοι σε τρία ντέρμπι στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Ο Τούρκος προπονητής έχει όρεξη να δουλέψει, γιατί “γουστάρει” το ποδόσφαιρο, αλλά και τη νέα του ομάδα, κάτι που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Το βλέπεις από τις αντιδράσεις, αλλά και τη συμπεριφορά του.

Θα είναι ευχής έργο να ακολουθήσουν όλοι στη διοίκηση πιστά τις εντολές του, ώστε να καταφέρει να φτιάξει σύντομα έναν Παναθηναϊκό που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα