Ο Κάραγκερ γι' αυτόν που άλλαξε το ποδόσφαιρο!

Η απόλυτη αποθέωση του Αντρές Ινιέστα από έναν σπουδαίο αμυντικό του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Τζέιμι Κάραγκερ αρθρογραφεί στην Telegraph και περιγράφει έναν μύθο που άλλαξε το ποδόσφαιρο...

«Ως επιθετικός μέσος έπαιξε στο ίδιο επίπεδο με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Αν καταφέρει να οδηγήσει την Ισπανία σε μια ακόμη μεγάλη στιγμή, ενδεχομένως μια πολύ καλή πορεία, τότε θα τον έχει ξεπεράσει», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει.

«Ο τρόπος που αποχαιρέτησε την πρώην ομάδα του είναι πραγματικά αυτός που
του άξιζε. Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα ποιος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ίδια θέση, ασκεί τόσο μεγάλη επιρροή στην ομάδα του όση ο Ινιέστα. Ο Ζιντάν είναι η προφανής απάντηση. Οι δύο τους βρέθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Η πορεία του στα 16 χρόνια που πέρασαν απέδειξε ότι είχε επιρροή στην Ισπανία, ανάλογη με του Ζιντάν στη Γαλλία».

Ο Κάραγκερ μίλησε με σκληρά λόγια και για τον τρόπο που δεν ψηφίστηκε ποτέ καλύτερος του κόσμου.
«Ο Ινιέστα έχει ήδη κατακτήσει 9 πρωταθλήματα, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, ένα παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι παρωδία το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Η λάμψη των Μέσι και Ρονάλντο δε του το επέτρεψαν».

Εν συνεχεία στο κείμενό του, ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ τόνισε: «Η παρουσία του στην ομάδα της Μπαρσελόνα και στο ποδόσφαιρο που έπαιξε στην εποχή Γκουαρδιόλα ήταν καθοριστική. Ταυτόχρονα εκείνη την εποχή, ήταν ηγέτης της Εθνικής Ισπανίας που είναι η μοναδική Εθνική ομάδα που κέρδισε σε τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Δεν ήταν απλά μέλος της Ισπανίας που πήρε το Μουντιάλ το 2010. Ήταν ο πολυτιμότερος του τελικού. Όπως ήταν και στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ιταλία, σε μια διοργάνωση που ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της συνολικά».

Ο Κάραγκερ συνέχισε την αποθέωση του Ινιέστα επικαλούμενος απόψεις σπουδαίων προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου.
«Πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2001 ο Φέργιουσον είχε δηλώσει πως είναι ο παίκτης τον οποίο φοβάται και υπολογίζει περισσότερο. Μετά το τέλος του αγώνα ο Ρούνεϊ ανέφερε πως ο Ινιέστα είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου».

Σε μια πραγματικά ιστορική εποχή για την Μπαρσελόνα και το ποδόσφαιρο που αυτή η ομάδα έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, είναι λογικό, όπως αναφέρει στο κείμενό του ο Κάραγκερ να πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας στον Μέσι και να προκύπτει ότι οι υπόλοιποι έχουν υποστηρικτικό ρόλο. «Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, που αποφεύγει τους αντιπάλους, που πάντα αποτελεί στήριγμα πάσας για τους συμπαίκτες του, και ο τρόπος που συνδέει την άμυνα με την επίθεση δε μπορούν να καταγραφούν επαρκώς με λέξεις ή με γραφήματα. Είναι κάτι που το απολαμβάνεις όταν το παρακολουθείς στο γήπεδο. Σε ια μεγάλη περίοδο της καριέρας μου πίστευα ότι ο Τσάβι ήταν ο κορυφαίος μέσος του κόσμου. Όταν ο Γκουαρντιόλα είδε τον Ινιέστα ως έφηβο είπε στον Τσάβι ότι ο πιτσιρίκος θα τους ξεπεράσει και τους δύο…».

Κλείνοντας το κείμενό του ο Κάραγκερ έδωσε ουσιαστικά και τον τίτλο. «Τσάβι και Ινιέστα άλλαξαν το ποδόσφαιρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα