Ο Μαραθωνοδρόμος που…κέρδισε και δεν ήξερε τους κανόνες!

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ελσίνκι το 1952, Ο Εμίλ Ζάτοπεκ έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Τσεχοσλοβάκος είχε ήδη κερδίσει το Χρυσό Μετάλλιο στα 5.000 και τα 10.000 μέτρα και η απόφαση να συμμετέχει στον Μαραθώνιο, πάρθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!

Ο Εμίλ Ζάτοπεκ ήταν γνωστός σε όλους για την φιλική του διάθεση αλλά και την αγάπη που είχε στην συζήτηση την ώρα του αγώνα! Ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων είχε χρόνο

την ώρα του αγώνα, να γνωρίζει καλύτερα τους αντίπαλους του σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτό δεν άρεσε καθόλου στους υπεύθυνους οι οποίοι εξαιτίας αυτού, αρνήθηκαν να του αναφέρουν τους κανόνες για τον Μαραθώνιο!

(FILES) A picture dated July 1952 shows Czech Emil Zatopek winning the Olympic Marathon at the Olympic Games in Helsinki. Legendary Czech athlete Emil Zatopek, 78, nicknamed “the locomotive”, who became a quadruple olympic champion between 1948 and 1952, has died at Prague military hospital, hospital sources said 22 November 2000. EPA/AFP PHOTO FILES ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σύντομα, ο Τσεχοσλοβάκος, έφτασε τον πρωτοπόρο, Μπράιτον Τζιμ Πίτερς. Ο Πίτερς ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων ωστόσο αποφάσισε να συμμετέχει σε Μαραθωνίους μετά την ήττα από τον Ζάτοπεκ στα 10.000 μέτρα.

Ο Ζάτοπεκ, όταν τον έφτασε του είπε: «Γειά σου είμαι ο Ζάτοπεκ»

Ο Πίτερς γνώριζε ποιος είναι και αρνήθηκε να του απαντήσει.

Ο Ζάτοπεκ συνέχισε: «Τζιμ πηγαίνω αρκετά γρήγορα έχω καλό ρυθμό;»

Ο Πίτερς του απάντησε: «Όχι δεν πηγαίνεις καθόλου γρήγορα»

Ο Ζάτοπεκ φαίνεται πως το πήρε προσωπικά το γεγονός ότι δεν πήγαινε γρήγορα και έτσι ανέβασε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να τερματίσει πρώτος και να καταρρίψει το Παγκόσμιο ρεκόρ!

Ο Τσεχοσλοβάκος, επειδή δεν ήξερε τους κανόνες, είχε χάσει όλες τις ευκαιρίες για νερό ή κάποιο τρόφιμο κατά την διάρκεια του αγώνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα