Ο Πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο είναι Έλληνας! (video)

Μετά το 2021 και το 2022 ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στους τίτλους στο Μόντε Κάρλο επικρατώντας στον τελικό του Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-4, μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά.

Ο Στέφανος μετρά πλέον 17 νίκες φέτος (17-6), είκοσι συνολικά νίκες στο Μόντε Κάρλο (20-3), και τρείς σερί νίκες απέναντι σε παίκτη της κορυφαίας δεκάδας μετά από αυτές απέναντι σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα προημιτελικά και Γιάνικ Σίνερ στα ημιτελικά.

O Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε τον τελικό με 62% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο του service (23/37)

και 68% στο δεύτερο (26/38). Καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης το γεγονός ότι κατάφερε να σβήσει τα 8 (!) break-points του Ρουντ, ενώ από την πλευρά του ολοκλήρωσε την αναμέτρηση εκμεταλλευόμενος τις 4 από τις 8 ευκαιρίες για break.

O Τσιτσιπάς μπήκε στον τελικό αποφασιστικά, βρίσκοντας νωρίς break (2-1), το οποίο και εξαργύρωσε στη συνέχεια, κάνοντας το 3-1 αφού όμως πρώτα χρειάστηκε να σβήσει 3 break-points του Ρουντ, τα οποία όμως προήλθαν κυρίως από λάθη του ίδιου του Στέφανου.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να κυριαρχεί στο court, με αποτελέσμα να φτάσει σε ένα ακόμα break εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη του Ρουντ με το forehand. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε σε ένα ακόμη break, παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 και με hold στη συνέχεια προηγήθηκε με 5-1. Ακολούθησε και τρίτο break για τον Στέφανο μετά από διπλό λάθος του Νορβηγού και ο Στέφανος έκλεισε τελικά το πρώτο σετ με 6-1 μετά από 36 λεπτά.

Στο 2ο set ο Ρουντ πίεσε περισσότερο το service του Τσιτσιπά, ο οποίος με τη σειρά του συνέχισε να σβήνει όλες τις ευκαιρίες για break του Νορβηγού. Ο Έλληνας τενίστας έκανε ένα μεγάλο hold στο ξεκίνημα (1-0) σβήνοντας break-point του Ρουντ, που ισοφάρισε με love game (1-1), ενώ αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς έσβησε και το 5ο (συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο) break-point του Νο10 του κόσμου διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1.

Ο Τσιτσιπάς απείλησε το σερβίς του Ρουντ για πρώτη φορά στο 2ο set στο 6ο game, όπου έφτασε αλλά ο Ρουντ το έσβησε και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε και πάλι στο σετ με 4-3 σβήνοντας 3 ακόμη break points του Νορβηγού.

Ακολούθησαν δύο εύκολα hold με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα με 5-4 και τον Ρουντ να σερβίρει για πρώτη φορά για να μείνει -ανεπιτυχώς- ζωντανός στον τελικό. Ο Στέφανος βρήκε νέο break και με 6-4 σφράγισε τον 11ο τίτλο της καριέρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα