Όφερμαρς: «Η καρδιά μου είναι κατά 45% νεκρή»

Ο παλαίμαχος Ολλανδός διεθνής άσος και νυν αθλητικός διευθυντής της βελγικής Αντβέρπ, υπέστη έμφραγμα στα τέλη του 2022 και όπως τόνισε στη Het Laatste Nieuws, η περιπέτεια έχει αφήσει τα σημάδια της στη ζωή του.

«Όταν μιλάω πολύ λαχανιάζω, το να μένω συγκεντρωμένος που τρώει πάρα πολλή ενέργεια. Η καρδιά μου είναι κατά 45% νεκρή. Έπαθα τόσο μεγάλη ζημιά που δεν μπορεί να αποκατασταθεί. Βλέπετε πώς ανασαίνω. Δεν πρέπει όμως να με λυπάστε, είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος, καλύτερα να πεθάνω παρά να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Προσπαθώ να γυμναστώ με καθοδήγηση, αλλά ειναι πολύ δύσκολο.

Όταν με ρωτούν τι κάνω, απαντώ ότι το να σπας ένα πόδι είναι κάτι που μπορείς να αντιμετωπίσεις. Έχω υποστεί τέσσερις σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα. Αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό, ήδη ξέρω ότι θα βγω στη σύνταξη πολύ νωρίτερα λόγω αυτού, αλλά έτσι είναι η ζωή, έχει και τις δυσκολίες της».

Ο Όφερμαρς, μετακόμισε στο Βέλγιο έχοντας απολυθεί από τον Άγιαξ, όπου ήταν αθλητικός διευθυντής, μετά από καταγγελίες γυναικών υπαλλήλων του συλλόγου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η Αντβέρπ έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο στο Βέλγιο ενώ διεκδικεί και το πρώτο πρωτάθλημά της από τη δεκαετία του 1950υπό την τεχνική ηγεσία ενός άλλου Ολλανδού, του Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ο ίδιος ο Όφερμαρς τονίζει όμως ότι ο στόχος είναι άλλος:

«Θέλω να ακούσω τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ σε αυτό το γήπεδο, αλλά ίσως είναι ακόμα νωρίς. Φοβάμαι λίγο, γιατί τα πράγματα πηγαίνουν υπερβολικά καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα