ΟΦΗ – Αστέρας Τρ. 0-2: Ταξιδιάρα ψυχή! (highlights)

Στον Αστέρα…αρέσουν τα ταξίδια. Το απέδειξε για άλλη μία φορά στο «Γεντί Κουλέ», κερδίζοντας με 2-0, για την τρίτη νίκη του στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Οι Αρκάδες, πήραν το τέταρτο φετινό διπλό παίζοντας υποδειγματικά τις αντεπιθέσεις.

Πρωταγωνιστής ο Καλτσάς, με ασίστ και κερδισμένο πέναλτι, αλλά και ο νεαρός τερματοφύλακας Γραμματικάκης, που κράτησε το μηδέν στο ντεμπούτο του!

Ο ΟΦΗ, είχε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και συνεχίζει να προβληματίζει, με ισάριθμες

σερί ήττες.

Ο άγραφος νόμος…

Στο πρώτο μέρος, ο ΟΦΗ είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, όμως ο Αστέρας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και προηγήθηκε στο σκορ.

H πρώτη φάση στο ματς ήταν για τους Αρκάδες στο δεύτερο λεπτό, με την ωραία προσπάθεια του Μιριτέλο και το σουτ του Μουνάφο που πέρασε άουτ.

Στο 7ο λεπτό, ο Λάρσον επιχείρησε σουτ για τους γηπεδούχους, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 17′, ο Μοσκέρα μπήκε από δεξιά για τους γηπεδούχους, έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας του Αστέρα, Γραμματικάκης, κατάφερε να διώξει.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες βρέθηκαν σε επίκαιρη θέση με τον Κρεσπί, το σουτ του όμως μπλόκαρε ο Μπάουμαν.

Στο 21′, ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Αμπαντά με ωραία προσπάθεια βρήκε τον Λουίζ Φελίπε, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 25′, οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά, ο Φελίπε έπιασε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Αρκάδων δεν απειλήθηκε.

Άλλη μία ευκαιρία για τους Κρητικούς, στο 34ο λεπτό, με τον Θοράρινσον να γεμίζει και τον Τοράλ να πιάνει άστοχη κεφαλιά.

Στο 37′ όμως, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε ξανά: ο Γκος με ωραία μπαλιά από τη μεσαία γραμμή βρήκε δεξιά τον Καλτσά, αυτός γύρισε παράλληλα στον επερχόμενο Μιριτέλο, που σκόραρε για πέμπτη φορά στο πρωτάθλημα για το 0-1.

Η φάση τσεκαρίστηκε για πιθανό οφσάιντ του Καλτσά πριν από την ασίστ και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Από τη «βούλα» ο Κρεσπί, το κράτησε ο Γραμματικάκης!

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας απείλησε αρχικά στο 48′, με τον Καλτσά να κάνει τη σέντρα, τον Κρεσπί να παίρνει την κεφαλιά από καλή θέση, αλλα να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η απάντηση στις ευκαιρίες για τους γηπεδούχους ήρθε στο 52′, όταν ο Μοσκέρα γέμισε και ο Αμπαντά πήρε κεφαλιά, χωρίς να προβληματίσει τον Γραμματικάκη.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Αδράνεια στην άμυνα του Αστέρα, ο Καρώ ανέτρεψε τον Καλτσά στην περιοχή, και ο διαιτητής Ματσούκας έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Κρεσπί ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μπάουμαν για το 0-2.

Στο 57′, ο Γκος εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ κατάφερε να μπλοκάρει.

Οι Κρητικοί, είχαν μία καλή στιγμή στο 59′, αλλά το σουτ του Νέιρα έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Πέπε Μελ, πίεσε για να μειώσει στο σκορ και παραλίγο να το καταφέρει στο 76ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας, ο Ριέρα βρήκε στη μικρή περιοχή τον Λουίζ Φελίπε, όμως ο Γραμματικάκης τον νίκησε εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια ο Χουχούμης απομάκρυνε.

Στο 83′, ο ΟΦΗ έχασε διπλή ευκαιρία. Αρχικά στο 83′, ο Ριέρα μπήκε από αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Γραμματικάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Αμέσως μετά, ο Φελίπε βρήκε υπέροχα τον Λαμπρόπουλο, αυτός έκανε το σουτ, όμως ο νεαρός γκολκίπερ του Αστέρα, σφράγισε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με άλλη μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 90′, δεν νικήθηκε ούτε από την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, μετά από το φάουλ του Αμπαντά και ο Αστέρας πανηγύρισε το τρίποντο, με όλους τους ανθρώπους των Αρκάδων να πανηγυρίζουν μαζί με τον νεαρό γκολκίπερ!

ΟΦΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 2-0

Stoiximan Super League 2023/24, 15η Αγωνιστική, «Θ. Βαρδινογιάννης»

Γκολ: 37′ Μιριτέλο, 55′ πεν. Κρεσπί
Διαιτητής: Ματσούκας
Βοηθοί: Νικολαΐδης, Σάββας
Κίτρινες: Αμπαντά, Μαρινάκης – Κρεσπί
Κόκκινες: –
ΟΦΗ (Μελ, 4-3-3): Μπάουμαν – Λάρσον (59′ Μαρινάκης), Βούρος, Καρώ (67′ Λαμπρόπουλος), Θοράρινσον (72′ Ριέρα) – Τοράλ, Γκαγιέγκος, Νέιρα – Αμπαντά, Λουίζ Φελίπε, Μοσκέρα (59′ Μπάκιτς).
Αστέρας Τρ. (Ράσταβατς, 4-2-3-1): Γραμματικάκης – Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης – Μουνάφο (87′ Βαλιέντε), Γκος (61′ Αλάγκμπε) – Καλτσάς (87′ Καρμόνα), Ζουγλής (74′ Ντιαρά), Κρεσπί (74′ Σίτο) – Μιριτέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα