Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2: Το πάθημα, ΔΕΝ έγινε μάθημα (highlights)

Το πάθημα του Αγρινίου δεν έγινε μάθημα στην ΑΕΚ, που πέταξε δύο ακόμη βαθμούς και έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της κορυφής. Η “Ένωση” προηγήθηκε δύο φορές, από το 65′ έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Μπέργκστρομ με απευθείας κόκκινη κάρτα, όμως δεν “καθάρισε” το ματς και το πλήρωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Θυμιάνης είπε “ευχαριστώ” στο δώρο του Αθανασιάδη και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, χάρισε στην ομάδα των Σερρών έναν πολύτιμο βαθμό.

«Όαση» ο Τσούμπερ, όσο χρειάστηκε η ΑΕΚ

Ανώτερη ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο στις Σέρρες. Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά με πολύ ορεξάτο τον Τσούμπερ, πέτυχε δύο γκολ, έβγαλε αντίδραση όταν ισοφαρίστηκε και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον Πανσερραϊκό με ένα σουτ του Χατζηστραβού μόλις στο 5ο λεπτό. Η ΑΕΚ απάντησε στο 9’ με σουτ του Λιβάι Γκαρσία και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 16’. Όλα ξεκίνησαν από τον Τσούμπερ, ο οποίος απείλησε με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο, ο Κατσίκας απομάκρυνε δύσκολα, όμως ο επερχόμενος Ρότα πήρε το… ριμπάουντ και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, που πάντως μετά το γκολ κατέβασε αισθητά ρυθμό και έκανε περισσότερο διαχείριση του προβαδίσματος. Στο 33’ οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν αποβολή του Θυμιάνη για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάι Γκαρσία, όμως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων με κίτρινη κάρτα.

Και αφού ο Θυμιάνης έμεινε στο γήπεδο, έξι λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα, τιμωρώντας την αμυντική αδράνεια της «Ένωσης» και ειδικότερα του Μουκουντί. Ο Μούργος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Θυμιάνης σηκώθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η αντίδραση της ΑΕΚ στο γκολ ισοφάρισης του Πανσερραϊκού ήταν ακαριαία. Στο 43’ προειδοποίησε με τον Ελίασον και δύο λεπτά αργότερα πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Τσούμπερ βρήκε κάθετα τον Λιβάι Γκαρσία και εκείνος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κάτσικα και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

“Έγκλημα” και τιμωρία

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου, μετά την ανάπαυλα, με την ΑΕΚ να έχει το πάνω χέρι και να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, ψάχνοντας κατά διαστήματα το τρίτο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 61’ έφτασε κοντά στο 1-3 με σουτ του Τσούμπερ, όμως ο Κατσίκας του είπε «όχι», ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ρότα να απειλήσει.

Στο 65’ τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, καθώς απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού είδε τον Μπέργκστρομ να δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λιβάι Γκαρσία. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω, αφού με εξαίρεση ένα φάουλ του Τσούμπερ (66’) και την κεφαλιά του Ζίνι στις καθυστερήσεις (90+2’) που σταμάτησε στο δοκάρι, δεν απείλησε.

Και τελικά το… πλήρωσε! Στο 90+3’ ο Πανσερραϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς με φοβερό σουτ του Τομάς, που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα «ξέρανε» την «Ένωση». Έπειτα από σέντρα του Άλεξιτς από δεξιά, ο Αθανασιάδης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Θυμιάνης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα υπερπολύτιμο βαθμό.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντάνκερλουι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (80′ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58′ Τομάς), Μούργος (81′ Μπαΐροβιτς), Χατζηστραβός (66′ Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς.
Στον πάγκο: Τσιλιγγίρης, Αυλωνίτης, Πηλέας, Πεταυράκης, Μασκανάκης.

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί (79′ Μήτογλου), Ρότα, Γιόνσον (46′ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (60′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ (79′ Ζίνι), Λιβάι Γκαρσία
Στον πάγκο: Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Πήλιος, Ραντόνια, Φαν Βέερτ.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος, Δημήτριος Βεργέτης
Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα