ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0 : Νίκη – οξυγόνο με μια και «καλή» προσπάθεια

Μια μεγάλη ανάσα πήρε ο ΟΦΗ νικώντας 1-0 τον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ» έπειτα από ένα ματς που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.
Το πολύτιμο, για τις περιστάσεις, γκολ πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Λουίς Φελίπε στο 28ο λεπτό. Αυτή ήταν και η μοναδική τελική προσπάθεια των γηπεδούχων προς την εστία του Καπίνο. Κι όπως κύλησαν τα πράγματα, ήταν αρκετή!!

Σε σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε τους γηπεδούχους ο Πέπε Μελ με τον Κλέϊμαν κάτω από τα γκολπόστ και τους Θοράρισον,

Λάρσον, Βούρο και Μπρεσάν στην άμυνα. Μπροστά τους οι Γκλέϊζερ και Μεγιάδο στη μεσαία γραμμή και πιο μπροστά οι Μπακού, Αμπάντα, Τοράλ με τον Λουις Φελίπε στην κορυφή.

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε ένα σχήμα που έμοιαζε περισσότερο με 5-3-2 έχοντας μπροστά από τον Καπίνο, τριάδα στην άμυνα τους Μάλη, Λιάβα, Ντουάρτε και στις πτέρυγες τους Μαυρία, Σίλβα.
Στη μεσαία γραμμή οι Ανιόρ, Χατζηθεοδωρίδη, Πέρες και σε προωθημένους ρόλους τους Σεγκέλια και Καρέλη.

Μια ασυνήθιστη παράδοση είχαν στα μεταξύ του παιχνίδια οι ομάδες του Ηρακλείου και του Αγρινίου καθώς στις οκτώ πρόσφατες συναντήσεις τους στο πρωτάθλημα δεν κέρδισε ποτέ ο γηπεδούχος, ενώ στην Κρήτη ο Παναιτωλικός είχε σημειώσει νίκες στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του, παραμένοντας αήττητος σε πέντε ματς πρωταθλήματος (κανονική περίοδος και πλέϊ άουτ) στο «Γεντί Κουλέ»!
Το ξεκίνημα του ματς ήταν πάνω σε αυτό το στοιχείο, με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το γκολ στο 4’ και το 9’ από τις προσπάθειες των Σεγκέλια και Καρέλη.
Σταδιακά ο ΟΦΗ όχι απλά ισορρόπησε, αλλά άρχισε να επιβάλλει έναν δικό του ρυθμό στο ματς με τον οποίο αφενός περιόρισε τη δράση των αντιπάλων του κι αφετέρου βρήκε τρόπους προσέγγισης της αντίπαλης περιοχής!
Στο 27’ ο Ντουάρτε προσπάθησε να ανακόψει τον Τοράρισον και ο διαιτητής Γκορτζίλας αξιολόγησε την σύγκρουση ως την εσχάτη των ποινών!
Από την άσπρη βούλα ο Φελίπε έκανε το 1-0 στην μοναδική, ως το τέλος του πρώτου μέρους, τελική προσπάθεια της ομάδας του προς την εστία του Καπίνο!
Δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας το 2ο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους πιο κινητικούς αλλά δίχως να βρίσκουν εύκολα τους διαδρόμους για την περιοχή του Σωτηρίου ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Μπάουμαν στο 2ο ημίχρονο.
Μόλις δύο σουτ, εκτός στόχου, από τους Λιάβα (56’) και Χουάνπι (81’) απέναντι σε έναν ΟΦΗ που προσπαθούσε περισσότερο να διαχειριστεί τον χώρο και το χρόνο και λιγότερο να δημιουργήσει κάτι με αξιώσεις.

Ο ΟΦΗ νίκησε για πρώτη φορά μετά το 2-0 επί της πρωταθλήτριας ΑΕΚ στις 2/10, αποκτώντας μια διαφορά έξι πόντων από τους Παναιτωλικό – Βόλο και οκτώ από τη ζώνη της επιβίωσης!

Keywords
Τυχαία Θέματα