ΟΦΗ – Βόλος 1-1: «Παλικάρι» μέσα στο «Γεντί Κουλέ»!

Ο Βόλος «άντεξε» την πιέση στο «Γεντί Κουλέ», «έφυγε» από την Κρήτη με τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντεμπούτο του Άνχελ Λόπεθ. Η ομάδα της Μαγνησίας «ξεκόλλησε» προσωρινά από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ανέβηκε στην 13η με 7 βαθμούς. Ο ΟΦΗ του Βάλντας Νταμπράουσκας «έμεινε» για πέμπτο παιχνίδι χωρίς νίκη και βρίσκεται 6ος με 15.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας

επέλεξε σύστημα 3-5-2 με τον Μπάουμαν κάτω από τα δοκάρια. Τριάδα στα στόπερ με τους Θοράρινσον, Καρώ και Πασαλίδης. Στα άκρα ως φουλ μπακ οι Αμπάντα και Μαρινάκης. Στη μεσαία γραμμή ο Γκλάζερ με τους Μεγιάδο και Γκαγέγκος. Δίδυμο στην επίθεση οι Μοσκέρα και Ντίκο.

Ντεμπούτο για τον Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο του Βόλου με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κόστιτς στα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο ο Άλχο, στο αριστερό ο Λούνα και στο κέντρο της άμυνας οι Καλογερόπουλος και Σιέλης. Στον άξονα οι Τσοκάνης και Μπαριέντος. Μοναδικός προωθημένος ο Κόμπα, πίσω του ο Γκαρσία και στα άκρα οι Ντέλετιτς και Κίτσος.

SUPER LEAGUE / ΟΦΗ – ΒΟΛΟΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ημίχρονο με τα… όλα του

Φοβερό πρώτο ημίχρονο στο «Γεντί Κουλέ» ανάμεσα σε ΟΦΗ και Βόλο. Στο 15ο λεπτό ο Θοράρινσον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καρώ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε με δυσκολία. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στην ευκαιρία του ΟΦΗ με τον Γκαρσία, ο οποίος πήρε το σουτ ύστερα από κακή απομάκρυνση του Καρώ, όμως ο Μπάουμαν έδιωξε. Στο 23ο λεπτό η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας άνοιξε το σκορ με τον Μαρινάκη. Το γκολ δεν μετρά, καθώς ο ποδοσφαιριστής ήταν εκτεθειμένος.

Στη συνέχεια στο 33ο λεπτό ο Μοσκέρα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά την κακή έξοδο του Κόστιτς, η μπάλα βρήκε εκ νέου τη δοκό. Ο ίδιος παίκτης γύρισε στον Ντίκο και ο τελευταίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βόλου. Το τέρμα λίγο αργότερα ακυρώθηκε μέσω VAR λόγω οφσάιντ στο γύρισμα του Μοσκέρα. Στο 42′ οι Βολιώτες παίρνουν το προβάδισμα, ο Ντέλετιτς με κεφαλιά βρήκε τον Κόμπα, ο δεύτερος κατέβασε την μπάλα και πλάσαρε τον Μπάουμαν για το 1-0.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Γκαρσία αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ανδριανό για άτσαλο μαρκάρισμα στον Γκλάζερ.

SUPER LEAGUE / ΟΦΗ – ΒΟΛΟΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καρέ χαμένων ευκαιριών ο ΟΦΗ, άντεξε ο Βόλος

Ο ΟΦΗ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με «άγριες» διαθέσεις, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχόνου. Στο 60′ ο Θοράρινσον έξω από την περιοχή του Βόλου με σουτ – φωτοβολίδα έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1). Καταπληκτικό γκολ το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κόστιτς. Εννέα λεπτά αργότερα η ομάδα του Λόπεθ με τον Μωραΐτη πήρε εκ νέου προβάδισμα, αλλά ο παίκτης βγήκε στην κόντρα από θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Στο 76ο λεπτό ο Κόστιτς έκανε σπουδαία επέμβαση. Ο Αμπάντα προσπάθησε να σκοράρει από το ίδιο σημείο, όπως ο Θοράρινσον, αλλά ο κίπερ του Βόλου απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ. Στο 86′ ο Κορνέτ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε τον Μύγα και σταμάτησε στο δοκάρι του Μπάουμαν.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 90άλεπτου ο Μεγιάδο από το όριο της περιοχής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κόστιτς, όμως ο διαιτητής Ανδριανός μέσω VAR ακυρώνει ένα ακόμη γκολ για τους Κρητικούς, λόγω οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Ντίκο.

Τελευταία φάση του αγώνα στο 90+7′ ο Λάρσον με εντυπωσιακό σουτ, απείλησε τον κίπερ του Βόλου, αλλά πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι και έτσι το παιχνίδι έληξε στο 1-1.

H ταυτότητα του ματς:

ΟΦΗ – Βόλος, 12η αγωνιστική Stoiximan Super League.

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης.

Γκολ: 60′ Θοράρινσον – 42′ Κόμπα
Κίτρινες: 39′ Ντίκο, 45+5′ Γκαγέγκος, 84′ Μαρινάκης – 19′, 45+1 Γκαρσία, 24′ Κόμπα, 63′ Κόστιτς, 87′ Μπαριέντος.
Κόκκινες: 45+1 Γκαρσία

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (85′ Λάρσον), Αμπάντα (77′ Νέιρα), Θοράρινσον, Κάρω, Πασαλίδης, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Γκαγέγκος (46′ Φελίπε), Ντίκο, Μοσκέρα (62′ Ριέρα).

Στον πάγκο έμειναν οι: Χριστογεώργος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Κουτεντάκης, Αποστολάκης.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Άλχο (79′ Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (79′ Γκλάβτσιτς), Μπαριέντος, Κόμπα (62′ Κορνέτ), Κίτσος (46′ Μωραΐτης), Ντέλετιτς (58′ Μύγας), Γκαρσία.

Στο πάγκο έμειναν οι: Καλαμπούκας, Μαχαίρας, Ένγκιν,Τρουιγέ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ανδριανός.
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Τρύφων Πετρόπουλος.
4ος: Μιχαήλ Ματσούκας.
VAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς.
AVAR: Γιάννης Σπυρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα