Οι πιο βελτιωμένες της σεζόν κάτι αποκαλύπτουν…

Φαντάζει ευκόλως αντιληπτό ότι οι συγκεκριμένες πέντε ομάδες βρέθηκαν πολύ ψηλά στη βαθμολογία και μόνο μία από αυτές δε θα βρεθεί στην ευρωπαϊκή σκηνή την προσεχή σεζόν. Είναι η Μπρέντφορντ, η οποία έχασε τη θέση του Κόνφερενς Λιγκ από την επίσης μετέχουσα στη σχετική λίστα Άστον Βίλα.

Ενδεχομένως σε αυτή λίστα των πέντε πιο βελτιωμένων ομάδων στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ με βάση τη διαφορά συγκομιδής βαθμών, να κρύβονται κι άλλες «αποκαλυπτικές πληροφορίες» κι αφορούν όχι μόνο τις ομάδες που δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτή.

Για παράδειγμα η σταθερότητα και η συνέπεια που αρχίζει

να έχει η Μπράιτον, καθώς τερμάτισε έκτη, χωρίς να βρίσκεται στην πεντάδα των ομάδων που είχαν τη μεγαλύτερη διαφορά στους βαθμούς που συγκέντρωσαν σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Ή επίσης μπορεί να σταθεί κανείς στην τελειοποιημένη εκδοχή της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, που κατακτά την κορυφή για τρίτη διαδοχική χρονιά (αλήθεια πόσους ακόμη βαθμούς να μαζέψει…;)

EPA/Adam Vaughan ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Από εκείνες που φιλοξενούνται σε αυτό το Top-5, αξίζει να εστιάσει κανείς ότι η μία είχε καινούριο προπονητή από την αρχή της σεζόν (Τεν Χαγκ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) κι άλλη μία άλλαξε προπονητή πριν από τη διακοπή για το Μουντιάλ (Έμερι σε Άστον Βίλα).

Εκείνη που βρέθηκε της λίστας την οποία εξετάζουμε, είχε τον ίδιο προπονητή, εκείνον δηλαδή που πέρυσι της έδωσε το σωσίβιο για την αποφυγή του υποβιβασμού και φέτος της έραψε το κοστούμι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Έντι Χάου (sorry Pep Guardiola) είναι κατά την ταπεινή μας άποψη ο προπονητής της χρονιάς φέτος στην Αγγλία…

Keywords
Τυχαία Θέματα