Όλα τα επιτεύγματα της Ελλάδας κόντρα στο Καζακστάν

Η Ελλάδα ήταν ισοπεδωτική απέναντι στο Καζακστάν και με το επιβλητικό 5-0 πέρασε στον τελικό των πλέι οφ του Nations League και θα αντιμετωπίσει την Γεωργία για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Euro 2024. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι λογικό είναι να υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία είναι άξια αναφοράς.

Αρχικά, η Ελλάδα

τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με το εντυπωσιακό 4-0. Τα γκολ για την Ελλάδα πέτυχαν οι Μπακασέτας, Πέλκας, Ιωαννίδης και Κουρμπέλης.

Επίδοση ρεκόρ που είχε να σημειωθεί εδώ και 48 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ήταν 11 Οκτωβρίου του 1978, όταν η Εθνική ομάδα αντιμετώπισε την Φινλανδία για τα προκριματικά του τότε Κυπέλλου Εθνών, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή νίκη με 8-1. Τα γκολ της Εθνικής είχαν πετύχει ο Τάκης Νικολούδης είχε στο 15′ και στο 25′, ο Θωμάς Μαύρος στο 38′ και στο 44′ και ο Γιώργος Δεληκάρης στο 23′.

Τα δύο πρώτα γκολ της Εθνικής μπήκαν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα (7′ Μπακασέτας, 15′ Πέλκας). Η Ελλάδα είχε να σημειώσει δύο τέρματα στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά μιας αναμέτρησες από τις 11 Οκτωβρίου του 2001. Τότε, σε μια φιλική νίκη με 4-2 επί της Εσθονίας, ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε σκοράρει στο 6ο και στο 10ο λεπτό.

Παράλληλα, με το πέναλτι για το 1-0, ο αρχηγός της Εθνικής Τάσος Μπακασέτας μπήκε στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ όλων των εποχών. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έφτασε τα 14 γκολ με τη “γαλανόλευκη”, όσα έχει και ο Γιώργος Σιδέρης. Επίσης, έχει σκοράρει πλέον έξι φορές από την άσπρη βούλα, πιάνοντας τον Νίκο Αναστόπουλο στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα