Ολυμπιακός: Δεν είναι πια “όνειρο τρελό”… (video)

Δεν είναι πια όνειρο τρελό (όπως υπαγορεύει το τραγούδι στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού, που μεγάλωσε τις τελευταίες γενιές), δεν είναι αστείο, δεν είναι καν στόχος, καθώς ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει ήδη απανωτές, πανηγυρικές, συγκλονιστικές ευρωπαϊκές υπερβάσεις! Πρόκειται για ένα ματς! Ένα ματς που χωρίζει τον Ολυμπιακό

απ’ τη ρωγμή του δικού του χρόνου, σημαδικά πλησιάζοντας τα 100 χρόνια ιστορίας. Οι “ερυθρόλευκοι” του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρουσίασαν σύγχρονο, επιθετικό, αποδοτικό ποδόσφαιρο στο “Βίλα Παρκ” και σόκαραν συνεχόμενες φορές την Άστον Βίλα με μια ιστορική νίκη 2-4!

“Από εκεί πάμε για την πρόκριση!” (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός είναι απαλλαγμένος απ’ τα βαρίδια, τα συμπλέγματα, τους δισταγμούς του παρελθόντος και βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, σύμφωνα με την οποία μπορεί ο ίδιος να γράφει το σενάριο ενός τόσο κρίσιμου αγώνα. Το εντυπωσιακό δεν είναι πως προηγήθηκε 0-2 σε μια δύσκολη έδρα, έναν “ναό” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το εκπληκτικό με τον Ολυμπιακό είναι πως δεν λύγισε με τα γκολ “μαχαιριές” της Βίλα, πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και μετά το ξεκίνημα του δεύτερου. Τι θα έκανε η τυπική ελληνική ομάδα ή ο παλιός “καλός” Ολυμπιακός μπροστά σε μια τέτοια αναποδιά; Θα κατέρρεε και θα έμενε να θυμάται τις εντυπώσεις και τα… ταπ ταπ των αντιπάλων στην πλάτη, πριν αναχωρήσει με άδειο το σακούλι για τον Πειραιά. Εδώ όμως έχει δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό. Μια ομάδα που είναι προγραμματισμένη σύμφωνα με το πλάνο του Μεντιλίμπαρ και δεν αποκλίνει ακόμα και όταν τα πράγματα δεν κυλάνε, όπως έχει υπολογίσει ο Βάσκος.

“Όχι αυτή τη φορά Ουνάι”… (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Μεντιλίμπαρ βρίσκεται μια ανάσα απ΄το πάνθεον των τεχνικών του Ολυμπιακού, αν και μετράει μόλις 18 (!) ματς στον “ερυθρόλευκο” πάγκο. Μιλώντας για προπονητές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον πάγκο του Ολυμπιακού και μάλιστα σε ευρωπαϊκά ματς, ο senior Μεντιλίμπαρ δεν είναι ποδοσφαιρικά “αφελής” όπως ο Μπάγεβιτς, δεν είναι παρορμητικός όπως ο Βαλβέρδε, έχει πιάσει τον παλμό της εξέδρας όπως ο Λεμονής, έχει υπερκαλύψει τις τεχνικές ικανότητες του Μαρτίνς. Απ’ τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, κατάφερε να “αναστήσει” ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού και πλέον έχει ως ορατό στόχο να το οδηγήσει ως το τέλος της διαδρομής. Πως το κατάφερε; Η πραγματικότητα χάνεται μεταξύ πολλών… καλωδιώσεων της προπονητικής και αγωνιστικής ρουτίνας του Ολυμπιακού, ωστόσο στον Μεντιλίμπαρ πιστώνεται η ύπαρξη ξεκάθαρου αγωνιστικού πλάνου και η ένταξη όλο και περισσότερων παικτών σε ένα πραγματικό rotation. Αυτό μετέτρεψε το βαρύ και αδιάφορο ρόστερ, σε μια δυναμική μορφή με πολλά ενεργά πρόσωπα, αχόρταγη και ενωμένη.

“Πετάει” ο Φορτούνης, μαζί του και ο Ολυμπιακός! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Άστον Βίλα, δύσκολα θα βρει κανείς ψεγάδι. Ο Ολυμπιακός έχοντας λιγότερη ώρα την μπάλα στα πόδια και αγωνιζόμενος σε αγγλικό γήπεδο, κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος και απειλητικός. Δύο στοιχεία που όσο απλά φαίνονται, τόσο δύσκολα εφαρμόζονται στον αγωνιστικό χώρο. Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στην κορύφωση της αγωνιστικής τους ετοιμότητας, συνδυάζουν φρεσκάδα και αποτελεσματικότητα, ενώ τα θετικά αποτελέσματα και οι προκρίσεις, τους έχουν ενισχύσει την αυτοπεποίθηση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού κοίταξαν στα μάτια και υπέταξαν μια ομάδα που η χρηματιστηριακή της αξία φτάνει τα 640 εκ. ευρώ (!) και συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 πιο πολύτιμων ρόστερ της Ευρώπης! Οι προκρίσεις και οι υπερβάσεις της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν με αποκορύφωμα τη νίκη στο “Βίλα Παρκ” είναι μικρά τρόπαια για τον Ολυμπιακό, τα οποία στολίζουν τη διαδρομή προς τη μεγάλη, την πραγματική κούπα, που φαντάζει όλο και πιο κοντά!

Ο Καρεμπέ μιλούσε για κούπα, κάποιοι δεν πίστευαν! Τον πίστεψε ο Μαρινάκης. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

* Πείτε μου για τον Παναγιώτη Ρέτσο και την εμφάνιση του στο “Βίλα Παρκ”. Πριν “σταυρώσουμε” έναν παίκτη (καλό είναι να μην το κάνουμε ούτως ή άλλως) ας εξετάζουμε ενδελεχώς την απόδοση του σε συνάρτηση με τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους. Στο σπουδαιότερο ματς της σεζόν, ήταν αλάνθαστος. Συγκεκριμένα είχε 2/2 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος, 3/4 στον αέρα, 16/21 επιτυχημένες πάσες, καθάρισε 4 φάσεις, είχε 2 τάκλιν, ένα μπλοκαρισμένο σουτ, κέρδισε ένα πέναλτι.

* Τέτοιες βραδιές, τέτοιες νίκες, μια τέτοια σεζόν είναι ικανή να κάνει παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται φέτος το καλοκαίρι (είναι πολλοί και σημαντικοί) να το ξανασκεφτούν και να προσθέσουν αρκετούς λόγους παραμονής, παρά αποχώρησης απ’ το μεγάλο λιμάνι!

Υπομονή, συγκέντρωση, αυτοσυγκράτηση και χαμηλά η μπάλα μέχρι τις 9 Μαϊου και τη ρεβάνς με την Άστον Βίλα στο Φάληρο!

Keywords
Τυχαία Θέματα