Ολυμπιακός: Έχει πλεονέκτημα αλλά…

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά. Αγωνιστικά δεν ξεκίνησε την σεζόν, όπως πέρσι, αλλά πολύ νωρίς ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ξεκαθαρίσει πως έχει κάνει μια από τις χειρότερες προετοιμασίες της ζωής του. Είναι ξεκάθαρο, πως οι πολλοί και μαζεμένοι τραυματισμοί έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε η κακή προετοιμασία να μετατραπεί συνδυαστικά σε κακή αγωνιστική εικόνα και να μπει ο Ολυμπιακός

στην Ευρωλίγκα με 1-2 και μάλιστα με μία εντός έδρας ήττα ήδη στην γενική συγκομιδή.

Η Παρτίζαν από την άλλη μπορεί να πει κάποιος πως είναι μια από τα ίδια! Ομάδα που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ της, που ξεκάθαρα ψάχνει δύο παίκτες (έναν στην περίμετρο και έναν στην ρακέτα) και που ακόμα δεν παίζει ούτε στο μισό από αυτό που θα ήθελε να παίζει ο τελειομανής προπονητής της Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Ολυμπιακός ειδικά στο ΣΕΦ είναι το φαβορί με την Παρτίζαν, από την άλλη όμως έτσι όπως είναι διαμορφωμένοι οι συσχετισμοί κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για το τι τελικά θα συμβεί στο φαληρικό στάδιο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός στο κομμάτι των ψηλών είναι δεδομένα σε καλύτερη κατάσταση από την αντίπαλο του. Ακόμα και με τον Φαλ να μην είναι έτοιμος και σε επίπεδο όχι πάνω από το 70%, οι “ερυθρόλευκοι”, είναι καλύτεροι αφού το μις – ματς Καμίνσκι – Μιλουτίνοφ και Σμάιλαγκιτς – Μιλουτίνοφ είναι μόνο υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό κι αυτό που πρέπει να φροντίσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο παιχνίδι του, είναι ο περιορισμός της περιφερειακής γραμμής των Σέρβων. Ο Ντόζιερ δείχνει να ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι, ενώ ο Πάντερ κι ο Αβράμοβιτς είναι κλασικές και μόνιμες απειλές για κάθε άμυνα στην Ευρωλίγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα