Ολυμπιακός: Επιχείρηση “ανασύνταξη” απ’ τον Μεντιλίμπαρ (video)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς απέναντι στη Φενερμπαχτσέ για τη φάση των “8” του UEFA Europa Conference League με μια δόση χαρμολύπης, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 3-2, ωστόσο είχαν στα χέρια τους ως και μισή ώρα πριν το φινάλε του ματς σκορ 3-0 υπέρ τους. Δεν υπάρχει χρόνος για πεσιμισμό, καθώς ο χρόνος και οι

απαιτήσεις πιέζουν τον Ολυμπιακό, αλλά και τη Φενερμπαχτσέ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να επενδύσει στο πνευματικό σκέλος και να διατηρήσει τους παίκτες του σε υψηλά επίπεδα ψυχολογικής προσέγγισης του παιχνιδιού της Κωνσταντινούπολης.

Πιθανή ηττοπαθής προσέγγιση, θα μπορούσε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε αποτυχία. Η ομιλία του Μεντιλίμπαρ μετά το φινάλε του ματς του Φαλήρου ήταν ενδεικτική: “Συγχαρητήρια! Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και συνολικά ένα πολύ καλό παιχνίδι. Μπορούσαμε να έχουμε πάρει πιο καθαρό σκορ μετά το 3-0, αλλά κάναμε λάθη που έπρεπε να έχουμε αποφύγει. Και πάλι, όμως, νικήσαμε και δεν θέλω να σας βλέπω στενοχωρημένους. Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τρόπο θετικό. Νικήσαμε, έχουμε προβάδισμα και θα πάμε στο δεύτερο παιχνίδι να πάρουμε την πρόκριση. Μπορούμε να παίξουμε το ίδιο καλά και καλύτερα στην έδρα τους και να πανηγυρίσουμε εμείς στο τέλος”.

Σε ό,τι αφορά το τακτικό σκέλος, ο Μεντιλίμπαρ “πονοκεφαλιάζει” για τη θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κάρμο, λόγω της τιμωρίας του Ρέτσου. Ο Ανδρέας Ντόη είναι ο μοναδικός διαθέσιμος στόπερ, ωστόσο έχει να πάρει χρόνο συμμετοχής απ’ τις 4 Φεβρουαρίου και το εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο. Με τον Μεντιλίμπαρ έχει αγωνιστεί για ελάχιστα λεπτά, στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού. Άλλη πιθανή λύση είναι η ενεργοποίηση του Βιθέντε Ιμπόρα για το κέντρο της άμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει μακρινό, ενώ ακόμα πιο μακρινή είναι η σκέψη για μετασχηματισμό σε τριάδα στα μετόπισθεν. Βέβαια ακολουθούν αρκετές προπονήσεις μέχρι την Πέμπτη και εκεί θα φανούν οι διαθέσεις του Μεντιλίμπαρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα