Ολυμπιακός: ‘Οταν το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο!

Ο Ολυμπιακός θέλει να ξεπεράσει όσο το δυνατόν ταχύτερα το σοκ της ήττας απ’ τη Φράιμπουργκ (5-0). Δεν είναι το αποτέλεσμα, ίσως δεν είναι καν το βαρύ σκορ που έχει επηρεάσει το στρατόπεδο των Πειραιωτών, αλλά η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός, λίγες μόνο ημέρες μετά την καλή εμφάνιση

επί της Άστον Βίλα στο Λονδίνο. Προφανώς οι “ερυθρόλευκοι” διαθέτουν ποιότητα, διαθέτουν κίνητρο, ωστόσο στη Γερμανία ήταν απ’ τις βραδιές που όλα πάνε στραβά. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός δεν έχασε κάτι ουσιώδες, παρά μόνο τραυμάτισε σοβαρά το πρεστίζ του και φυσικά την εσωτερική ηρεμία της ομάδας.

Το ματς με τον Βόλο (16.30, MC Novasports.gr) είναι το πρώτο στάδιο της επανεκκίνησης που πρέπει να πραγματοποιήσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Η επιστροφή στις νίκες είναι αυτονόητη, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο διάστημα, κατά το οποίο τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Ακόμα και στα ματς που φαντάζουν ευκολότερα, από εκείνο κόντρα στη Φράιμπουργκ, θα χρειαστεί ψυχραιμία, συνέπεια και υψηλή ένταση. Οι συζητήσεις που έγιναν στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη θα πρέπει από σήμερα να πιάσουν τόπο, ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει το πρώτο βήμα για να ολοκληρώσει θετικά και νικηφόρα την περίοδο μέχρι τις γιορτές. Από εκεί και πέρα θα δούμε ένα άλλο… έργο!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται, κακά τα ψέματα, με την πλάτη στον τοίχο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει πως έχει χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης της οποία απλόχερα του παρείχε η διοίκηση των “ερυθρόλευκων”. Ο ίδιος πάντως φροντίζει να ξεχάσει όσα πέρασαν και να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής στον πάγκο της ομάδας, καθώς για εκείνον ισχύει σε απόλυτο βαθμό το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κλισέ “partido a partido”. Πλέον ο Μαρτίνεθ πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι, ενώ ακόμα και μια νίκη στο ματς του Βόλου μπορεί να μην είναι αρκετή.

Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα για το ματς του Βόλου η δεδομένη απουσία του Ποντένσε και του Γιόβετιτς, αλλά και ο “must-win” χαρακτήρας του ματς δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες αλλαγές. Έτσι κάτω απ’ τα γκολποστ θα βρεθεί ο Πασχαλάκης, στην άμυνα οι Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη και Ορτέγκα, Καμαρά και Έσε θα είναι τα αμυντικά χαφ, προωθημένοι οι Φορτούνης, πιθανότατα ο Μπιέλ και Μασούρας, πίσω απ’ τον Ελ Κααμπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα