Ολυμπιακός: Ούτε πόντο μετά από νίκη σε πρεμιέρα! (pics)

Ολυμπιακός: Ούτε πόντο μετά από νίκη σε πρεμιέρα! (pics)ageorgiΤρί, 10/27/2020 - 17:16

Ο Ολυμπιακός θέλει να σπάσει μία αρνητική παράδοση στο Τσάμπιονς Λιγκ απόψε στο «Ντραγκάο».

Οι «ερυθρόλευκοι», επικράτησαν της Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περασμένη Τετάρτη και θα αγωνιστούν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους σε ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης

στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, έχοντας κερδίσει το ματς της πρεμιέρας.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, θέλει φυσικά το θετικό αποτέλεσμα για να βάλει θεμέλια διεκδίκησης ακόμα και της πρόκρισης στους «16», αλλά και για να σπάσει την αρνητική παράδοση που θέλει τους Πειραιώτες να μην έχουν πάρει ούτε πόντο σε ματς δεύτερης αγωνιστικής, όταν έχουν νικήσει την πρώτη στην έδρα τους. 

Αναλυτικά τι έκανε ο Ολυμπιακός στις τέσσερις προηγούμενες τέτοιες περιπτώσεις:

1997-98

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας με 1-0 την Πόρτο στο ΟΑΚΑ με εκείνο το ασύλληπτο σουτ του Στέλιου Γιαννακόπουλου, στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του για ομίλους της διοργάνωσης.

Μετά την …απογείωση όμως ήρθε η απότομη προσγείωση για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με το βαρύ 1-5 στη Νορβηγία από τη Ρόζενμποργκ.

2002-03

Με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, ο Ολυμπιακός διαλύει 6-2 στο γήπεδο της Ριζούπολης τη φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς Μπάγερ Λεβερκούζεν, σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο του.

Στη δεύτερη αγωνιστική όμως όλα τα όνειρα γκρεμίστηκαν, με τους Πειραιώτες να χάνουν με 3-0 από την Μακάμπι Χάιφα, σε ένα ματς που είχε διεξαχθεί στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

2009-10

Ιδανική εκκίνηση για τους «ερυθρόλευκους» στους ομίλους, με τον υπηρεσιακό Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο. Με γκολ του Τοροσίδη, επικράτησαν με 1-0 της ολλανδικής Άλκμααρ και μπήκαν με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για άλλη μία φορά μετά από νίκη πρεμιέρας ακολούθησε ήττα, με τους Πειραιώτες - του Ζίκο πλέον - να αντέχουν 78’ στην έδρα της Άρσεναλ αλλά να χάνουν 2-0 παρά τους ηρωισμούς του Αντώνη Νικοπολίδη. Παρά την ήττα, το τέλος της φάσης ομίλων έφερε τον Ολυμπιακό να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

2014-15

Η τελευταία φορά -πριν τη φετινή - που ο ο Ολυμπιακός ξεκινά ομίλους με νίκη. Η ομάδα του Μίτσελ, έπειτα από μεγάλη εμφάνιση κέρδισε 3-2 τη φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ξανά όμως δεν μπόρεσαν να συνοδέψουν νίκη πρεμιέρας με επιτυχημένο αποτέλεσμα στη δεύτερη αγωνιστική, καθώς έχασαν με 2-0 στην έδρα της Μάλμε.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Off Off ageorgi Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Ολυμπιακός θέλει να σπάσει μία αρνητική παράδοση στο Τσάμπιονς Λιγκ απόψε στο «Ντραγκάο». Article publish on Τρί, 10/27/2020 - 17:16 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα