Ολυμπιακός: Στόχος η ισορροπία και όχι ο αιφνιδιασμός

Ο Ολυμπιακός θα δώσει μια απαιτητική μάχη απέναντι στη Φερεντσβάρος για τα playoffs του UEFA Conference League (22/01, 21.00, MC LIVE Novasports.gr) στο Ferencvaros Stadion. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντέδρασε με απόλυτα “cool” τρόπο στις δηλώσεις του Ντέγιαν

Στάνκοβιτς περί “κόλασης” στο αυριανό ματς και έριξε περισσότερο βάρος στην τακτική ετοιμότητα της ομάδας του. Για τον Ισπανό τεχνικό η ενεργοποίηση και η υψηλή ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς θα είναι το κλειδί για την πρόκριση, ανεξαρτήτως προσώπων. Ο Ισπανός τεχνικός προανήγγειλε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ και είναι πιθανό να… ακούσει και τον παράγοντα κόπωση, καθώς ο Ολυμπιακός έρχεται από μια σειρά αναμετρήσεων υψηλής έντασης.

Αυτό σημαίνει πως ο Αλεξανδρόπουλος θέτει υποψηφιότητα για μια θέση στον χώρο του κέντρου, με τον Όρτα να είναι ο πρώτος υποψήφιος να μείνει στον πάγκο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα τοιυ αγώνα. Απ’ την άλλη πλευρά ο Βάσκος σκέφτεται το ενδεχόμενο να κρατήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Κώστα Φορτούνη, τοποθετώντας πίσω απ’ τον προωθημένο -πιθανότερο τον Ελ Κααμπί-, τους Ποντένσε και Μασούρα. Η ισορροπία αύξησης της έντασης και μείωσης της ποιότητας είναι το ερωτηματικό που θα κληθεί να απαντήσει ο Μεντιλίμπαρ σε σχέση με το αρχικό σχήμα του αγώνα.

Οι οδηγίες του είναι σαφείς σχετικά με την ενεργητική άμυνα που ξεκινάει απ’ την επίθεση με στόχο να “πνίξει” τη Φερεντσβάρος και να μην της επιτρέψει να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης, όπως αντίστοιχα τα κατάφεραν οι Ούγγροι στο ματς του Φαλήρου για ένα 10λεπτο τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Οι συνθήκες θα είναι “καυτές” και η συγκέντρωση θα πρέπει να είναι υψηλή απ’ τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ωστόσο έχουν κερδίσει σημαντικούς πόντους αυτοπεποίθησης μετά και το μεγάλο “διπλό” στην Τούμπα. Τελικά η μη αναβολή του ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο θρίαμβος, ευνόησαν τους Πειραιώτες, παρά την κόπωση, καθώς και αγωνιστικό ρυθμό απέκτησαν και “ψήλωσαν” το ανάστημα τους εν όψει Φερεντσβάρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα